Problémy s alkoholem i těžká nemoc: Jak se změnil život hvězdám seriálu Hra o trůny

Seriál Hra o trůny obrovský úspěch po celém světě, během vysílání nové řady totiž v průběhu let pokaždé k televizním obrazovkám připoutal miliony lidí. Poslední série byla natolik divácky úspěšná, že každý díl sledovalo přibližně 13 milionů diváků.
Zdroj: se souhlasem HBO
Seriál Hra o trůny slavil obrovský úspěch po celém světě, během vysílání nové řady totiž v průběhu let pokaždé k televizním obrazovkám připoutal miliony lidí. Poslední série byla natolik divácky úspěšná, že každý díl sledovalo přibližně 13 milionů diváků.Velmi těžkými životními zkouškami si hned na začátku natáčení seriálu prošla představitelka Daenerys, Emilia Clarke. Britské herečka teprve nedávno přiznala, že během natáčení ji dvakrát potkalo mozkové aneurysma. Clarke tak musela podstoupit několik velice náročných operací, které pak vyžadovaly dlouhou rekonvalescenci. Britský herec Kit Harington, který ztvárnil významnou postavu Jona Sněha, si v průběhu natáčení seriálu prošel velkými životními změnami.Seznámil se třeba s herečkou Leslie Rose, kterou si vzal za ženu v roce 2018.  Trpěl ale i depresemi a měl potíže s alkoholem. + 8 fotek+ 9 fotek

Islandský herec Hafþór Júlíus Björnsson, který se díky legendárnímu seriálu Hra o trůny proslavil po celém světě jako zabiják Sandor Clegane, se brzy dočká svého prvního potomka, kterého mu porodí jeho o čtyřicet centimetrů menší manželka. Od začátku natáčení slavného televizního počinu uplynulo již skoro deset let a mnoha představitelům hlavních postav přinesl nevídanou slávu. Jak se změnil během natáčení život oblíbených herců, kteří ztvárnili například Jona Sněha nebo Sansu Stark?

Olga Ross
Olga Ross 24. 04. 2020 09:31

Od roku 2011 slavil seriál Hra o trůny obrovský úspěch po celém světě, což je patrné i z faktu, že během vysílání každé nové řady vždy přilákal k televizním obrazovkám miliony lidí. Poslední série byla natolik divácky úspěšná, že každý díl sledovalo přibližně 13 milionů diváků. Stanice HBO poskytla pro natočení každého dílu neuvěřitelných 15 milionů dolarů (345 milionů korun). A i když se konec legendárního seriálu nesetkal s pozitivním hodnocením diváků, tak hlavní postavy tohoto televizního počinu si v průběhu let získaly miliony příznivců. S vývojem seriálu se měnily životy i herců, kteří ztvárnili populárního postavy.

Sophie Turner alias Sansa Stark

Tato mladá britská herečka se divákům seriálu představitelka hned v prvním dílu, kdy se ještě jako začínající a nezkušená herečka zhostila role postavy Sansy Stark. Když Turner začala natáčet první sezónu seriálu, bylo jí teprve třináct let. Za dlouhé roky práce před kamerou si stihla projít značnou popularitou, ale i pořádnou kritikou za vzhled a údajný nedostatek talentu. Sophie trpěla silnými psychickými potížemi a dokonce nedávno přiznala, že pomýšlela na sebevraždu. Jakmile ale vyrostla z puberty, zvykla si na to, že je známá a získala pevnou půdu pod nohama. Před několika lety dokonce našla lásku, když začala randit se zpěvákem Joe Jonesem, kterého si loni vzala na zámku ve Francii.

Maisie Williams alias Arya Stark

Další britská herečka, která se jako dítě objevila v seriálu Hra o trůny, byla ještě dokonce mladší než Sophie Turner. Williams, jež si zahrála seriálovou sestru Sansy Stark, bylo v době natáčení prvních dílů teprve dvanáct let. Williams, stejně jako její kolegyně, trpěla depresemi a trápila se kvůli svému vzhledu. Prý měla obavy, že kvůli své nestandardní kráse bude mít problém najít později uplatnění před kamerou. Také se potýkala s velikým množstvím kritiky, která se objevovala na sociálních sítích. I když herečka tvrdí, že stále má někdy potíže dostat se z depresivních stavů, nyní se cítí už mnohem lépe. Williams i po konci seriálu Hra o trůny našla uplatnění jako herečka a brzy se objeví v chystaném filmu Noví mutanti.

Kit Harington alias Jon Sníh

Britský herec Kit Harington, který ztvárnil významnou postavu Jona Sněha, si v průběhu natáčení seriálu prošel velkými životními změnami. I když nebyl tak mladý jako dvě jeho herecké kolegyně, Turner a Williams, seriál se ale i tak stal jeho první profesionální hereckou zkušeností. Díky popularitě tohoto televizního počinu Kit Harington získal miliony fanoušků po celém světě, ale také našel mezi svými kolegy lásku. Během natáčení se seznámil s herečkou Leslie Rose, kterou si vzal v roce 2018 za ženu. Bohužel ne všechny události ale byly pro Haringtona příznivé. Herec se totiž s blížícím se koncem seriálu začal potýkat s obavami, že se již nebude moct nikde profesionálně prosadit. Bohužel se následně dostal do depresí a měl i potíže s alkoholem, kvůli kterým musel podstoupit léčení.

Lena Headey alias Cersei Lannister

Britská herečka, která velmi věrohodně vykreslila nenáviděnou postavu královny Cersei Lannister, si během natáčení prošla velkými životními změnami a mnohé z nich rozhodně nebyly příjemné. Lena Headey se totiž během natáčení seriálu stihla rozvést s dnes již bývalým manželem Peterem Paulem Loughranem, se kterým má jednoho syna. Headey se nechala slyšet, že právě tento rozchod pro ni byl velmi náročný jak psychicky, tak i finančně. Herečka uváděla, že během rozvodu často neměla skoro žádné peníze a byla ráda, když jí televizní společnost zaplatila. Později se ale opět postavila na nohy a dala se dohromady se svým kamarádem z dětství Danem Cadanem, který působí jako režisér. V roce 2018 se vzali a Headey během natáčení otěhotněla a přivedla na svět svého druhého syna, Teddyho. Během natáčení si ovšem Lena také přišla na slušné peníze. Za jeden díl poslední řady totiž údajně dostávala 495 tisíc dolarů (11,3 milionu korun).

Nikolaj Coster-Waldau alias Jaime Lannister

Tento dánský herec, který v seriálu ztvárnil Jaimeho Lannistera, je již mnoho let šťastně ženatý a má dvě již dospělé dcery. Role nijak neovlivnila jeho rodinný život, ale zato mu velice pomohla zlepšit postavení ve světě filmu. I když byl herec celkem známý i před seriálem Hra o trůny, jelikož se objevil například v hollywoodském filmu Černý jestřáb sestřelen, jeho kariéra se díky popularitě seriálu rozvíjela dál. Coster-Waldau si zahrál ve snímku Bohové Egypta, který se promítal v kinech v roce 2016, nebo například v hororu Mama. Také jeho plat za jeden díl seriálu byl jedním z nejvyšších a představitel Jaimeho Lannistera údajně dostával okolo 703 tisíc dolarů (16,1 milionu korun) za jeden díl.

Emilia Clarke alias Daenerys

Velmi těžkými životními zkouškami si hned na začátku tvorby seriálu prošla představitelka Daenerys, Emilia Clarke. Tato britské herečka teprve nedávno přiznala, že během natáčení ji dvakrát potkalo mozkové aneurysma. Clarke tak musela podstoupit několik velice náročných operací, které pak vyžadovaly dlouhou rekonvalescenci. Clarke se ale později vrátila k natáčení a díky svému působení v seriálu si získala mnoho fanoušků. Později se také objevila i v dalších filmech jako Star Wars Story i v romantickém ve filmu Než jsem tě poznala. I jí popularita přinesla i značnou finanční odměnu. Údajně si totiž za jeden díl poslední série účtovala 11,5 milionu korun.

NA ŽIVOTNÍ ZMĚNY HVĚZD HRY O TRŮNY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články