Hlavní obsah

Tenisové hvězdy se chtěly loučit. Přehodnotí své rozhodnutí a budou pokračovat v kariéře?

Praha

Během této sezony se chtěli loučit s tenisem. Avšak současná situace kolem koronaviru jim poněkud jejich plány zkomplikovala. Slovenská hvězda Magdalena Rybáriková, španělská tenistka Carla Suarézová a legendární sourozenci, američtí deblisté Mike a Bob Bryanovi teď uvažují, že si kariéru možná ještě přeci jen prodlouží.

Foto: Sport.cz

Magdalena Rybáriková.

Článek

Touhle dobou už měla být v důchodu. Uplynulý týden se totiž mělo konat finále Fed Cupu a na něm se chtěla s tenisem loučit. Avšak odložení turnaje na neurčito Magdaleně Rybárikové zamíchalo s plány. „Pohár federace měl být pro mě supertečkou a po něm jsem chtěla pověsit raketu na hřebík,“ přiznala slovenská tenistka na webu cas.sk. „Vše teď bude záviset na tom, kdy se bude hrát. Slyšela jsem o několika termínech. Pokud by to bylo letos, tak bych ještě hrála,“ prohlásila Rybáriková, jejíž největším úspěchem bylo semifinále ve Wimbledonu.

O tom, že po letošní sezoně chce odejít z kurtů, mluvila Carla Suarézová už loni. Španělská hráčka si toužila ještě zahrát na olympijských hrách a grandslamech. Ale to se jí letos nepodaří. Jak to tedy se svou kariérou vidí? „Možná budu uvažovat nad tím, že se rozloučím až příští rok po květnovém turnaji v Madridu,“ uvedla bývalá světová šestka.

Na letošním US Open se chtěli loučit také legendární bratři Bryanovi. Bývalé světové jedničky ve čtyřhře, které spolu získaly šestnáct grandslamových titulů, si chtěly zahrát ještě před domácím publikem. Vzhledem k tomu, že ale stále není jisté, jestli se slavný grandslam uskuteční, je možné, že své rozhodnutí přehodnotí.

Dvojčata, která zanedlouho oslaví dvaačtyřicáté narozeniny, si tak možná kariéru ještě prodlouží. „Říkali jsme, že na letošním US Open se rozloučíme s tenisem, ale musíme počkat, jak se situace vyvine. Kdybychom nemohli na US Open nastoupit, nebo kdyby se letos vůbec nehrálo, je tu možnost, že si zahrajeme příští rok. Máme už ale svůj věk, který je tvrdým soupeřem,“ dodal Mike Bryan.

Reklama

Související témata: