Nejvíce přeceňovaný hráč ze zlaté španělské generace? Prý Torres!

Nejvíce přeceňovaný hráč ze zlaté španělské generace? Prý Torres!

Vítěz Ligy mistrů z roku 2005 Jerzy Dudek za sebou nemá vůbec špatnou kariéru. Polsko reprezentoval dobrých patnáct let a na klubové úrovni prošel Feyenoordem Rotterdam, Liverpoolem i Realem Madrid, se kterým se loučil devět let zpět.

Sedmačtyřicetiletý exbrankář je nyní skloňován díky své nové knize "Un Camimo no real" (což v překladu znamená "NeREALná kariéra"), na jejíž strankách se vyjadřuje také k několika globálním osobnostem fotbalové branže.

Co pověděl o CR7, jehož zažil na San Bernébeu? "Cristiano je arogantní a egoistický. Hluboko dole ve svém nitru je ale skutečný chlap. Myslím, že právě tak ho i lidé všeobecně vnímají. Raději vyhraje 2:1 a skóruje, než aby jeho mužstvo zvítězilo 5:0 a on se do střelecké listiny nezapsal," informoval sportem.cz citovaný někdejší kolega českých útočníků Vladimíra Šmicera a Milana Baroše z Anfield Road.

Otřel se samozřejmě i o jeho největšího rivala z Barcelony Lionela Messiho. "Je to falešný provokatér. Všichni ho mají za tichého a slušného člověka, ale slušný je pouze zdánlivě. Když na Ramose nebo Pepeho spustil, v první chvíli nemohli uvěřit, co vše z něj leze za vulgarity," doplnil na sport.cz Dudek, který podobně vidí i současného manažera Manchesteru City Josepa Guardiolu, který podle něj také nenápadně provokuje rád a často.

Ušetřen pak nebyl ani šestatřicetiletý "čerstvý důchodce" Fernando "El Nino" Torres, jenž naposledy oblékal trikot japonského celku Sagan Tosu, ale ani v něm příliš branek nestřílel a jediné dva kluby, ve kterých zářil, byly - k velké nelibosti fanoušků Chelsea či AC Milán - Atlético Madrid a Liverpool. Příliš velkého zastání neměl autor 110 mezinárodních startů za Španělsko ani u svých krajanů. "Když Fernando přestupoval z Liverpoolu do Chelsea, Iker Casillas mi říkal, že je to nejvíce přeceňovaný španělský fotbalista," připomněl devět let starou historku Dudek, jehož vyjádření najdete na portálu sport.cz.