Arriva Express opět vyjíždí, jako první na trasu mezi Teplicemi a Prahou
Expresy Arrivy znovu vyjíždí. Foto Arriva

Už v pondělí 27. dubna se cestující svezou expresy z Teplic do Prahy a od 4. května i expresy Arrivy na Moravě. Samozřejmostí bude dodržování hygienických opatření.
Už v pondělí 27. dubna se cestující svezou expresy z Teplic do Prahy a od 4. května i expresy Arrivy na Moravě. Samozřejmostí bude dodržování hygienických opatření.
Arriva postupně rozjede expresní autobusy na třech linkách, které jsou kvůli mimořádné situaci dočasně mimo provoz. Jako první vyjedou na svou trasu spoje z Teplic do hlavního města a zpět. Cestující se na začátku května dočkají i expresů na linkách Olomouc – Prostějov – Brno a Přerov – Kroměříž – Brno. Arriva nepolevuje v nastavených hygienických opatřeních, autobusy dál dezinfikuje a k očistě používá i osvědčené ozonery.

„Díky uvolňování mimořádných opatření vnímáme postupně se zvyšující zájem lidí o cestování. Už v pondělí 27. dubna rozjedeme spojení Teplic a Prahy, zatím v upraveném režimu v přepravních špičkách pracovních dnů. Spojení chceme každé dva týdny posilovat o další spoje nejen od pondělí do pátku, ale i o víkendech“, říká ředitel Arrivy Daniel Adamka.

Od 27. dubna pojedou z Teplic spoje s odjezdem v 5:30, 7:00, 9:00, 14:00, 16:00, 17:00. Ze zastávky Praha, Nádraží Holešovice v 7:00, 9:30, 14:30, 15:30, 17:30, 19:30. Od 11. května je v plánu přidat další spoje a dopravu rozšířit i na víkendy. Jízdní řád je na webu www.arriva.cz.

„Na cestující čeká nezměněný komfort našich expresních autobusů. Neponecháváme nic náhodě a autobusy dál dezinfikujeme a používáme i ozonery k likvidaci virů. Lidé se tak nemusí bát jezdit, děláme maximum pro jejich bezpečnost a nepolevujeme v nastavených opatřeních“, říká ředitel Arrivy Daniel Adamka a doplňuje: „Cestující prosíme, aby si jízdenky koupili přednostně v našem e-shopu www.arriva.cz nebo za ně zaplatili u řidiče bezhotovostně platební kartou“. Do autobusu je možné nastupovat jen se zakrytými ústy a nosem.

Podle upravených jízdních řádů vyjedou od pondělí 4. května i expresy na Moravě. Třikrát za den pojedou autobusy na trase Přerov – Kroměříž – Brno. Odjezdy z autobusového nádraží v Přerově budou každý den v týdnu v 6:30, 12:15 a 16:15, z Brna od hotelu Grand pak v 8:00, 13:45 a 17:45. Ještě častěji bude v provozu Arriva Express z Olomouce přes Prostějov do Brna, pojede každé dvě hodiny. První spoj z Olomouce vyjede v 5:35, poslední v 17:35, z Brna v 7:15 a poslední spoj pojede v 19:15.

U dalších dálkových linek, třeba z Prahy na jih Čech nebo do horských středisek, se zvažují možnosti postupné obnovy provozu. Na začátku května vyjede v omezeném režimu linka 136442 Praha – Písek.


Arriva Express opět vyjíždí, jako první na trasu mezi Teplicemi a Prahou
Autobusy budou procházet dezinfekcí a ozonery k likvidaci virů. Do autobusu bude možné nastupovat jen se zakrytými ústy a nosem. Foto Arriva