Dycky v pátek (17/2020)

Minulý  pátek to tu bylo v povídání dost o zvířátkách. Jako bonus byl dokonce Sysel. Dnes v tom budu pokračovat. Bude Kavka, Holub hřivnáč, Veverka, možná i Veverky, určitě i Skákavka co stačila uskočit a zbyly po ní jen kruhy na vodě.
V týdnu jsme tady v tom pokračovali a detailně probrali psí (a to nejen) exkrementy. Důstojně, na úrovni a s grácií. Nic nebylo potřeba mazat. U sousedů se to rozmazalo "samo", až kšandy praskaly.

Celý týden se maximálně vyhýbám civilizaci, jak jen to je ve městě možné. Dokonce ani Japonce či celou výpravu s nikony a canony či ony na krku nebylo k potkání. Cesty nijak neřídím, psice sama ví, co je pro můj anti korona virus nejlepší. Stačí se jen držet pevně jejího vodítka.

No a v kontextu toho tu jsou k vybíjení i moje čtyři fotografie. 

Fotografie číslo jedna
Fotografie číslo dva
Fotografie číslo tři
Fotografie číslo čtyři

Co mají společné? Jsou bez ořezu a fotografované jednou rukou. Druhou se držím toho  vodítka a brzdím její lovecké emoce jak jen to jde..a ona zase ty moje fotografické.
Jasně, nic moc to není a asi bude umění vybrat jen jednu k vybití a pro mě impulz k polepšení. Tedy k polepšení co do náplně článků "Dycky v pátek" spojených s vybíjenou. 
Ale protože chodívám mimo civilizaci během dubna občas i sám, pomalu tu chystám dva články divnofotografiemi, snad i galerijní úrovně, rozhodně ale s přesvědčením, že to je to co rád dávám z ruky. První díl by tu měl být už v následujícím týdnu.

Závěrem přeji všem prima víkend právě vrcholícího nouzového stavu. Psáno ve čtvrtek. Dopsáno ve 13:30.
Ještě mě napadla taková už málem fantastická situace. Až začne pršet, tak jak v téhle době v těch dobách pršívalo. Tak jak se už vlahý déšť pomalu ale jistě do krajiny vkrádal...vezmeme ještě vůbec všichni my fotografové bez prodlení své miláčky a vyběhneme do ulic, uliček, strání, sadů a zahrad či polí tu poesii fotografovat a nebo budeme spíš neutralizovat své roušky vodou teplejší než šedesát stupňů? Až naprší a uschne...

Komentáře

  1. Jednička se mi líbí. Potápka bez potápky je dostatečně působivá, abych jí vzal na milost a trojka mi učarovala. Něco takového bych si přál někdy stvořit. Takže pešek udeřil čtyřku. Přeji hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Psice je velice moudré stvoření,ale u čtyřky tebou trhla víc,než sama měla v úmyslu,přestože pravděpodobně straka se chtěla nechat vyfotit,-vlastně spíš holub hřivnáč - (ale už se mi to nechce opravovat),takže čtyřka odchází... ;-)
    Pardon - tys měl někdy jiné fotky než divnofotky? ;-) V tomto směru by se možná,někdy časem,mohly v kuchyni objevit i kousky Evy a Pavla... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divné kousky Evy a Pavla. To zní jako trhák s velkým potenciálem :-)

      No a co se té čtyřky týká, to jsem se ho pokusil stíhat pohybem při 1/800 expozici.

      Moje čerstvé divnofotky? No Ty už je vlastně znáš, tady budou ale příští týden...

      Vymazat
    2. to zní jako Eva a Vašek ((-,

      Vymazat
  3. A já Ti vyhodím jedničku, ne že by byla výrazně horší, ale jde z ní trochu strach a toho už bylo dost. Ta představa jak psice loví a Ty jsa tažen v rozhodný okamžik mi zlepšila náladu.
    Je to takové lidské bavit se na úkor druhého :DDDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Josefe k té jedničce Ti něco povím. Sdílím s Tebou totiž ten pocit.

      Když jsem se na ni díval přišla ke mě ta scéna Ježíš/Satan/cimbuří....a ten pták, tak pták mě v tu chvíli...

      Vymazat
  4. Jsem rád, že se již obnovil letecký provoz i tak jedna půjde ven, neb Rumburak nebyl nikdy můj typ.

    OdpovědětVymazat
  5. Zlatá medaile juchu: 2
    Stříbro si odnáší "o prsa" skákavky: 3
    Bronz v závěrečném finiši vybojovalo něco se zastřiženými křídly: 4
    Brambory mají v Albertu za 12 káčí za kilo - ovšem je nutno vydezinfikovat: 1

    OdpovědětVymazat

Okomentovat