Hlavní obsah

Další galerie se chystají otevřít, řadě omezení se ale nevyhnou

Právo, vej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři velké výstavy se měly otevřít v Moravské galerii v Brně ve čtvrtek, kvůli pandemii koronaviru se však jejich zahájení odkládá na podzim.

Foto: ČTK/Janovský Alexandr

Galerie Středočeského kraje

Článek

Nepomohlo ani nedávné oznámení vlády, že se postupně chystá uvolňovat nouzová opatření a galerie by za příznivého vývoje nákazy mohly otevřít už 25. května. Žádnou z nich už nestihne Moravská galerie do letní sezony připravit. Zpřístupnit návštěvníkům své prostory se chystá od 1. června, na který připadá Mezinárodní den dětí.

„Projekty, které měly být zahájeny na jaře, otevřeme až na podzim, respektive na konci září,“ uvedla mluvčí Moravské galerie Michaela Paučo. „Červnové otevření bude jistě spojeno s řadou omezení, budeme regulovat počet návštěvníků v expozicích i v rámci našich programů. Vše také záleží na tom, jak se bude dařit tlumení epidemie.“

Divadla, kina i galerie se chystají na uvolnění omezení. To ale budí spíše rozpaky

Kultura

Na podzimní sezonu se přesouvá výstava připomínající osobnost grafického designu Jana Rajlicha st., přehlídka plakátů, kterou galerie připravuje ve spolupráci se Sdružením Bienále Brno a jež by měla být poctou tomuto umělci, a retrospektivní výstava rekapitulující zásadní akce umělecké skupiny Rafani. Otevřeny budou 24. září. Brněnská muzejní noc, kterou Moravská galerie zajišťuje, by se možná mohla konat v červnu.

Na otevření se připravuje také kutnohorská GASK, Galerie Středočeského kraje, která prodlouží do konce června aktuální a úspěšnou výstavu Jiřího Trnky V zahradách imaginace. Prodlouženy budou i další výstavy. Kromě toho se galerie chystá v létě zahájit několik nových projektů. Ve druhé půli července například otevře výstavu českého umělce Stanislava Diviše Květy z ráje a několik dalších zpřístupní na podzim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám