Slavia podepsala dalšího útočníka, pokračuje její třetí nejlepší střelec

Foto: Michal Polák, hc-havirov.cz

24. dubna 2020, 14:59

Václav Jáchim

Prodloužení smlouvy s pátým útočníkem hlásí pražská Slavia. V kádru červenobílých bude nadále pokračovat zkušený Filip Vlček, který byl během uplynulé sezony třetím nejlepším střelcem týmu. Pražané o tom informují na svém webu.

Šestadvacetiletý rodák z Písku měl v úvodu uplynulé sezony smůlu, zabrzdila ho nemoc. Navzdory tomu ale patřil k nejproduktivnějším hráčům týmů, Vlček měl předvedl povedenou sérii v době, kdy se Slavii dařilo vítězit: v lednu si během osmi utkání připsal 12 bodů.

Chlapík, který si v rámci přípravy na Švédské hokejové hry krátce zatrénoval s českou reprezentaci, sehrál v letošním ročníku celkově 47 utkání Chance ligy, vstřelil 13 branek a přidal 20 asistencí. Další dva zápasy stihl v předkole play off proti Třebíči, které poté ukončila pandemie koronaviru.

„Filipovi jsme nabídli smlouvu, protože v něm pořád vidíme velký potenciál a věříme, že ho v nadcházející sezoně naplno prokáže,” uvedl pro klubové stránky slávistický sportovní manažer Jiří Veber,

Ačkoli měl někdejší hráč Písku, Plzně, Mostu, Českých Budějovic nebo rakouského Zell am See bodově nejlepší sezonu, sám cítí, že by to příště mohlo být ještě lepší. „Dlouho jsem se do toho po nemoci dostával, pak přišlo dobré období, kdy se dařilo, ale na konci už to mělo zase klesající tendenci, takže bych sezonu hodnotil z mého pohledu tak za tři. Úplně spokojený jsem nebyl," připomněl na klubovém webu.

Když se představitelé Slavie ozvali s nabídkou na další spolupráci, Vlček neváhal. „Byl jsem rád, že o mě projevil klub zájem i na další sezonu, takže jsem ani nic nehledal a rychle jsme se domluvili na pokračování,“ doplnil.

Pražané, které po odchodu Miloše Říhy mladšího povede nový hlavní kouč Martin Štrba, postupně budují kádr pro další ročník. Vlček je pátým útočníkem, jenž s klubem prodloužil spolupráci. U červenobílých budou nadále pokračovat také Jiří Doležal, Martin Ondráček, Daniel Vrdlovec a Filip Kuťák.

Potvrzení hráči HC Slavia Praha pro příští sezonu

Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov.

Obránci: Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Dominik Valík.

Útočníci: Jiří Doležal, Filip Kuťák, Martin Ondráček, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz