Herec Bradley Cooper, vzdělaný krasavec, který všem dokázal, že na to má

Bradley Cooper se poprvé objevil v malé epizodní roli v seriálu Sex ve městě v roce 1999. O dva roky později už na sebe upozornil už o hodně více, a to v seriálu Alias. Později se objevil v řadě vedlejších rolí, za všechny vzpomeňme například komedii Nesvadbovi, Yes Man nebo Až tak moc tě nežere.

Zlomový pro něj byl až rok 2009, kdy zazářil v jedné z hlavních rolí v komedii Pařba ve Vegas. Snímek měl obrovský úspěch a stal se kasovním trhákem, Cooper za roli Phila posbíral čtyři nominace na filmové ceny, a stal se žádaným hercem i nejkrásnějším mužem planety.

Nejen krásný, ale i vzdělaný

Herec Bradley Cooper je mužem mnoha tváří. Kdyby mu to u filmu nevyšlo, zklamaný by rozhodně být nemusel. Vystudoval totiž dvě vysoké školy, má titul bakaláře v oboru anglického jazyka i titul magistra v oboru herectví. Navíc umí plynule francouzsky. Vždycky mířil vysoko, a i po pár nezdarech se mu podařilo vyšplhat se mezi špičku.

Doprovázely ho ale i neúspěchy

Ne vždy totiž hrál jen v úspěšných filmech a seriálech, jeho Šéfkuchař na divoko byl zrušen ještě v tom roce, co se sitcom začal vysílat, a to kvůli nezájmu diváků. Za roli v komedii Slečna zamilovaná získal společně se Sandrou Bullock anti cenu Zlatou malinu.

V roce 2012 zaznamenal herec první velký úspěch, se kterým se podíval i na Oscary. Za roli ve snímku Terapii láskou totiž získal svou první nominaci. V roce 2015 zazářil ve válečném dramatu Americký sniper a do toho stihl natočit další dvě filmová pokračování Pařby ve Vegas – Pařba v Bankoku a Pařba na třetí.

Herec je velmi charismatický a opravdu je to fešák. Toho si v roce 2011 všimnul i časopis People a zvolil jej Nejvíce sexy mužem roku.

Když se zrodily hvězdy

V roce 2018 šel do kin remake filmu Zrodila se hvězda. V něm si Cooper nejen zahrál hlavní roli, film ale také režíroval a podílel se na něm i jako scénárista a producent. K sobě si vzal zpěvačku Lady Gaga, která si zahrála roli Ally. Všichni očekávali, jaký bude výsledek – ten nakonec předčil veškerá očekávání. Film ukázal divákům hned dvě skutečné hvězdy. Oba byli výborní a Cooper i Lady Gaga si vysloužili velké uznání.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu