V pondělí 27. dubna se s několika omezeními znovu otevře veřejnosti Safari Park Dvůr Králové

25. duben 2020

Safari Park Dvůr Králové se návštěvníkům znovu otevře v pondělí. Vedení zahrady zároveň připravilo několik hygienických opatření, která mají zajistit bezproblémový chod. Pro návštěvníky bude i proto platit několik omezení, to hlavní se týká systému prodeje vstupenek. Vstup do parku bude možný pouze se vstupenkou zakoupenu předem, tedy on-line popřípadě permanentkou.  

Od pondělí bude mít safaripark zjednodušený ceník vstupného. Vstupenky se budou prodávat jen ve dvou kategoriích, dospělá a dětská. Jejich denní počet safari park s ohledem na rozhlohu areálu omezí na čtyři a půl tisíce.

Čtěte také

Vstupenky si lidé musejí koupit předem na internetu přes web safariparku. Pokladny v zoo otevřeny zatím nebudou.

Lidé budou moci navštívit venkovní prostory dvorského safari parku. Projížďka Africkým a Lvím safari bude možná pouze vlastním automobilem, po zakoupení vstupenky on-line. Autobusy ani takzvané afrika trucky v provozu nebudou. V areálu zůstanou zavřené vnitřní pavilony a expozice, a také dětská hřiště.

Safari Park Dvůr Králové, který je s více než půl milionem návštěvníků ročně nejnavštěvovanějším turistickým cílem na východě Čech, je od 16. března kvůli epidemii koronaviru uzavřen.

Mláďata v Africkém safari

Zvířata již ve volných výbězích jsou a další tam chovatelé dovážejí. Za dobu uzavření dokončil safari park nové venkovní expozice pro šelmy, kam bude nyní převážet zvířata z dočasných ubikací. Občerstvení v safariparku bude v prodejních automatech. Lidé musejí nosit roušky a dodržovat rozestupy.

Čtěte také

Po areálu budou na několika místech stojany s dezinfekčním gelem. Pavilony zůstanou zavřené.

„Safari park disponuje mnoha desítkami hektarů plochy, lidé se u nás mají možnost pohybovat v dostatečných odstupech. Zároveň jsme připravili další opatření pro bezpečnou návštěvu," uvedl ředitel Přemysl Rabas.

Vstup bude přes turnikety s předem on-line koupenou vstupenkou nebo s permanentkou. Safaripark tím chce zabránit frontám u vstupu.

„Pro případ, že se návštěvníci nedozví o nutnosti nákupu vstupenky předem, rozmístíme před vstupem do parku informační cedule s QR kódy odkazujícími na portál, kde lze vstupenky koupit," uvedl vedoucí návštěvnického servisu Jan Pařík.

autoři: Václav Plecháček , baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.