Proměna

Před sedmi lety se po profesní pauze objevila Renée Zellweger na červeném koberci a lidé si nebyli jistí, je-li to sympatická Bridget Jones. Byla pohublá a v obličeji zbylo po zásahu plastického chirurga z původní tváře jen málo. Největší proměnou prošly oči. Už nebyly přimhouřené a nepřipomínaly pohled do sluníčka. Povislá víčka si ale zasloužila úpravu i ze zdravotních důvodů.

Herečka zákroky popírá a tvrdí, že šlo jen o neinvazivní úpravy zevnějšku. Po tom, co jí dali diváci najevo, že s její proměnou nesouhlasí, se v tichosti vrátila ke svému původním vzhledu.

Nádech

V devadesátých letech minulého století bylo Renée Zellweger všude plno a byla na pokraji psychických i fyzických sil. Na rady svých blízkých šla za terapeutem. Tam potkala hereckou kolegyni Salmu Hayek (53), která jí dala nesmírně cennou radu: "Růže nekvete celý rok, pokud není umělá." Bylo třeba dát si pauzu. Zellweger se začala soustředit sama na sebe a schovala se před Hollywoodem i fanoušky. Krátce před padesátkou se vrátila v plné síle a dosáhla na druhou oscarovou sošku. Ve filmu Judy podala skvělý výkon. Se zpěvem měla herečka zkušenosti z muzikálu Chicago, ale musela se naučit lépe pracovat s hlasem, aby napodobila zvláštně zabarvený a nízko posazený hlas Judy Garland (†47).

Naopak

Harvey Weinstein byl obviněn ze sexuálního obtěžování žen a spousta hereček Salma Hayek (53) nebo Gwyneth Paltrow (47)) se s ním pustila do boje. Zellweger mezi ně nepatřila. Spoustu filmů, ve kterých hrála, produkovala jeho společnost Marimex. Herečka na Weinsteina špínu neházela. On o ní ale prohlásil, že mu poskytla sexuální laskavosti, aby jí do svých filmů obsadil. To Zellweger rázně popřela: „Bylo velmi těžké slyšet taková obvinění. A bylo těžké i přijmout takové nemilé překvapení. Mrzí mě to, protože jsem si myslela, že ho velmi dobře znám, ale ve skutečnosti to byl úplně jiný člověk." Je ale jednou z mála, která se do bitvy mezi sexuálními loudily a delikventy a oběťmi nezapojuje.