Golf pro dobrou věc. Sportovní osobnosti si zahrají s fanoušky, přispějí na charitu

Jsou to olympijští vítězové v hokeji nebo atletice, fotbaloví vicemistři Evropy nebo osobnosti jiných sportů. Roman Šebrle, Martin Straka, Karel Poborský nebo třeba Ondřej Bank. Znáte je pravděpodobně jen na dálku – teď si s nimi můžete zahrát golf díky charitativní akci Hrajeme a pomáháme.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golf, ilustrační foto

Golf, ilustrační foto | Zdroj: Reuters

„Tyhle věci jsou to nejmenší, co můžeme udělat. Když můžeme spojit příjemné s užitečným a ještě tím někomu pomoct, tak proč se k tomu nepřidat,“ řekla Radiožurnálu opora stříbrného týmu z fotbalového mistrovství Evropy 1996 Karel Poborský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hraním golfu se dá už i v Česku přispět na dobrou věc. Více v příspěvku Jana Suchana

Princip je jednoduchý: na stránkách Hrajemeapomahame.cz si můžete vybrat některou z osobností a po zaplacení poplatku pět tisíc korun si s ní domluvíte termín společné hry. Nic podobného ještě Poborský nezažil. „Je to poprvé. A docela se na to těším,“ dodal bývalý fotbalista.

Totéž platí i pro lyžařského trenéra dvojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké Tomáše Banka.

Fanoušek žaluje Tigera Woodse a jeho caddieho. Za zkažené selfie požaduje téměř milion korun

Číst článek

„Ke golfu mám blízko, stejně jako k ostatním sportům. S Ester máme většinou volno v červnu a v červenci, takže golf, jak to jen jde. Navíc hrají i moje děti a manželka, takže perfektní aktivita pro celou rodinu,“ řekl úspěšný trenér.

Z pětitisícové částky jde většina do Fondu pomoci zdravotní péči Charity Česká republika. Akorát se odečte poplatek za hřiště, který se pohybuje od 1350 do 2400 korun.

„Nebo v případě že hráč odehraje hru na svém domovském hřišti, tak jde celá částka na charitu. Golf má po celém světě určitou charitativní stránku, což v České republice zatím chybělo. Nelehká situace kolem koronaviru přispěla k tomu, aby se začalo něco dít,“ uvedl jeden z autorů projektu Hrajeme a pomáháme a prezident Asociace golfových hřišť Petr Šikoš.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme