Hlavní obsah

Lidí na farmářských trzích v Mariánských Lázních dnes bylo výrazně méně

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zhruba sto lidí dnes od rána navštívilo farmářské trhy v Mariánských Lázních. Podle správce tržiště Radka Aleše přišla přibližně pětina lidí než v obvyklý den, kdy se trhy konají.

Článek

Také stánků bylo dnes v centru města méně, okolo 15. Tradiční akce se uskutečnila poprvé po uvolnění opatření proti šíření koronaviru.

Důvodů, proč bylo dnes v centru města méně stánkařů, je podle Aleše více. „Někteří prodejci ukončili na čas svoji živnost a našli si třeba zaměstnání nebo brigádu, nějaký dočasný příjem, protože byli po dobu těch opatření absolutně bez příjmů. Někdo měl strach z koronaviru a byli i tací, kteří měli strach z těch nejasných tržeb nebo jak to tu bude vůbec fungovat,“ řekl Aleš.

Úbytek návštěvníků trhů ovlivnila i absence turistů ve městě. Podle Aleše na trhy zavítá také velké množství zahraničních turistů, kteří tam kupují lokální potraviny. Místní hotely, lázně i restaurace jsou nyní zavřené, ulice Mariánských Lázní jsou díky tomu téměř prázdné.

Na trzích byl zrušen prodej občerstvení, ochutnávky i doprovodné kulturní programy. Podle Aleše to výrazně ovlivnilo dnešní atmosféru trhu i návštěvnost. „Běžně se tu čepuje pivo a grilují klobásy, to je samozřejmě teď kvůli opatření zakázáno. Dnes tu chybí i stánek s vínem, bývají tu vinaři z Moravy a ti dávají ochutnávat. Všechna tahle opatření se podepíšou na prodeji, možnosti prodejců jsou teď omezené,“ řekl Aleš.

Do prostoru trhů byl dnes možný vstup pouze se zakrytými ústy. Pro návštěvníky trhů byly připraveny dezinfekce a jednorázové rukavice. Stánky s nebalenými potravinami byly chráněné nejčastěji transparentní fólií. U stánků se nevytvářely dlouhé fronty. Lidé i prodejci dnes nařízení dodržovali.

Reklama

Doporučované