Blonďatý klučík ale nesmutní, ostatně jeho maminka Leona mu dokáže připravit i během nucené pauzy vydatný program. „Doma probíráme matiku, češtinu, provouku a angličtinu, Darena a jeho brášku Timona baví i malování. A samozřejmě bereme kola a jezdíme v lese nebo na tréninkových drahách,“ vypočítává Leona Brnková s tím, že oba její synové v době přerušení školní výuky rozhodně nezahálejí.

Malý šampion přes zimu poctivě trénoval, jenže koronavirová pandemie mu udělala v závodních plánech škrt přes rozpočet.

„Padl Český pohár i Moravská liga, český šampionát bude až na podzim. Na mistrovství světa do Houstonu jsme se chystali, jenže ho přeložili z léta na květen a to jsme odmítli. Ve školním roce, to by nešlo. I když je jasné, že vzhledem k tamní situaci kolem koronaviru se stejně nepojede,“ svěřila se chlapcova maminka.

Mistrem světa dva roky

Daren tak paradoxně zůstane mistrem světa mezi osmiletými až do příštího roku, kdy by měl nastoupit na start už mezi desetiletými. „Je to docela rarita,“ usmívá se paní Leona.

Roušky prý Daren s Timonem zvládají, vybrali si černé a vypadají v nich tak trochu jako ninjové. Koronavirová krize má podle maminky obou hochů i pozitiva. „Celá rodina jsme doma, občas je ponorka, ale zvládáme to. Kluci spíš litují, že se nemohou víc vídat s prarodiči. Ale omezení se uvolňují, není všem dnům konec,“ usmívá se Leona Brnková.

Fotogalerie
11 fotografií