InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Milevsku jsme vždycky měli výborné trenéry, vzpomíná Jiří Kotrba, mistr republiky se Spartou

MILEVSKO – Patří mezi nejslavnější odchovance milevské kopané. Přestože se narodil v písecké nemocnici a momentálně žije na Hluboké nad Vltavou, stále se považuje za Milevšťáka. Dvaašedesátiletý Jiří Kotrba hrál za místní oddíl až do svých 18 let, kdy nastupoval jako dorostenec za divizní A tým, než si jej vyhlédli funkcionáři Bohemians Praha. Hrál také za mládežnické reprezentace tehdejšího Československa. Následně působil v ligovém Dynamu České Budějovice, kde také u mládeže začala jeho dlouhá a úspěšná trenérská kariéra. S Jabloncem a Viktorií Žižkov vyhrál český pohár a se Spartou Praha vybojoval v sezoně 2002–03 mistrovský titul. Na Letné zažil i slavné zápasy v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Sám se ale nepovažuje za člověka, který by rád vzpomínal na tituly. Žije současností.


„Více než na to, že jsem vyhrál tituly, jsem hrdý, že jsem dost kluků dovedl do ligy a vychoval je pro profesionální fotbal. Když si na mě teď vzpomenou a třeba se ozvou o Vánocích, je to pro vás největší odměna," nechává se slyšet současný ředitel Sportovně-technického oddělení Fotbalové asociace České republiky, pod které spadají všichni trenéři u nás a kompletní trenérská metodika včetně všech reprezentačních výběrů mládeže kromě lvíčat do 21 let. Jedenadvacítka už spadá společně s A týmem pod společnost STES.

Jak vzpomínáte na své fotbalové dětství v Milevsku?
Všechno bylo skvělé, protože i když se dneska vzpomíná, že ta doba nebyla z politického hlediska ideální, tak my mladí kluci jsme neměli žádné starosti, dělali jsme, co jsme měli rádi a měli jsme vynikající možnosti. Fabrika ZVVZ tehdy vytvářela na tak malé město dnes nepředstavitelné podmínky. Za Milevsko jsem hrál i první dorosteneckou ligu, poté většinou druhou. Měli jsme výborné trenéry, kteří pro milevský fotbal pracovali dlouhá léta. Nerad bych je ale jmenoval, protože člověk už nemá takovou paměť a já bych na někoho nechtěl zapomenout. Stejné je to se spoluhráči z A týmu i dorostu, protože jsme toho spolu zažili spoustu. Ve svých 18 letech už jsem hrál jako dorostenec za Milevsko divizi mužů a roku 1976 jsem odešel do Prahy. Ještě třetí ročník jsem ukončil na milevském gymnáziu a poté jsem přestoupil z Milevska do Bohemians, tak jsem šel pro čtvrtý ročník na gymnázium Na Pražačce, kde jsem také maturoval.

Věnoval jste se tehdy i jiným sportům?
My jsme ještě byli takoví ti obojživelníci, jedna parta všestranných sportovců, kteří hráli v létě fotbal a v zimě hokej. Za našeho dětství se v Milevsku postavil nový zimní stadion...

Rozsáhlý rozhovor v kompletní verzi naleznete ve středečních Milevských novinách. Jiří Kotrba popíše svou současnou funkci na fotbalové asociaci a prozradí, jak často se vrací do Milevska, nebo s kým je z místních fotbalistů v nejužším kontaktu. A lituje ze své trenérské kariéry něčeho? I to se dočtete ve středečním tisku! 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace