Jsou krásné, úspěšné a talentované. Říkáte si, že to mají dcery slavných matek snadné, protože se jim od začátku všechny dveře showbusinessu otevírají. Všechno má však svá ale! Od malička jsou pod dohledem bulváru, a během jejich kariéry jsou neustále srovnávány s výkony rodičů. Jaké dívky to riskly a dokázaly se vymanit z matčina stínu?

Potomci slavných už od dětství mohou vykazovat stejné nadání jako jejich rodiče, ať už se jedná o herectví, zpěv, modeling či sport. Někteří potřebují protekci od maminky a tatínka, jiní se zvládnou prosadit sami, a to díky nepopiratelnému talentu.  

Vanessa Paradis (47) a Lily-Rose Melody Depp (21)

Vanessa Paradis, francouzská modelka, zpěvačka a herečka s výraznou mezerou mezi zuby, je ve své vlasti velmi oblíbenou celebritou. S exmanželem Johnnym Deppem má dvě děti – syna Jacka a dceru Lily-Rose Melody. Zatímco chlapce drží rodiče v ústraní, dcera už plní stránky módních časopisů. Díky její vyhublé postavě a přátelství se zesnulým návrhářem Karlem Lagerfeldem, byla Lilyina cesta do světa modelingu o něco snazší. Mimo jiné si zahrála již v osmi filmech a ve velmi mladém věku získala dvě nominace na cenu Cézar.

Melanie Griffith (62) a Dakota Johnson (30)

Americká herečka a držitelka Zlatého glóbu, je českým divačkám známa díky filmu Podnikavá dívka. Spolu s exmanželem Donaldem Waynem „Don“ Johnsonem, hercem, producentem, režisérem, zpěvákem a skladatelem, má dceru Dakotu. Tu proslavila role postava Anastasie Steeleové ve filmové sérii Padesát odstínů. Bohužel, stejně jako její matka, i Dakota již obdržela Zlatou malinu za nejhorší herečku. Třeba ji do budoucna vyjde jiná role.

View this post on Instagram

Love❤️

A post shared by MELANIE (@melaniegriffith) on

Goldie Hawn (74) a Kate Hudson (41)

Jaká matka taková Katka. Na tyto dvě přísloví přesně sedí. Obě jsou krásné a oběma se daří. Kate rozhodně nepotřebovala žádnou protekci. Již odmala prý byla velkou komediantkou.

View this post on Instagram

What a joy to celebrate the BEAUTY of family on @people The Beautiful Issue 💝Mama, Rani Rose and I shot this cover months ago, little did everyone in the world know that we would all be having to make ourselves distant from some family for a while. Some can quarantine with each other, and some, sadly, cannot. The strength of family is everything! ✨Whether you are born into that family or collect that family along the way, this connection we thrive on and must protect 🙏 I hope this interview brings some cheer to everyone and our family is sending you so much love 💕 Tomorrow I will be sharing some of my favorite beautiful people right now and donating to their causes! Hopefully you will join me. Until tomorrow 😘

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

Cindy Crawford (54) a Kaia Gerber (19)

Kaia je dokonalou kopií své matky, která byla módní ikonou devadesátých let. Je nádherná, a tak se není čemu divit, že i z ní se stala úspěšná topmodelka. Chodí přehlídky světových módních návrhářů a stala se i reklamní tváří na hodinky Omega. V osmnácti letech se dokonce objevila na obálce časopisu Vogue.

Kate Moss  (46) a Lila Grace (17)

Jablko nepadlo daleko od stromu. Mladičká Lila se rozhodla jít ve stopách své matky, anglické supermodelky Kate Moss. Na obálce italské verze časopisu Vogue, se Lila objevila již ve třinácti letech. Samozřejmě po boku své matky. První modelingovou zakázku získala v pouhých šestnácti letech. Stala se tehdy tváří Marc Jacobs Beauty. Zatím ji pod svá ochranná křídla vzala modelingová agentura její mámy, je však na ní, zda dokáže v tomto tvrdém světě uspět stejně dobře jako Kate.

Meryl Streep (70) a dcery Grace Jane Gummer (33) a Mamie Gummer (36)

Hvězda mezinárodního formátu Meryl Streep, má za sebou řadu skvělých rolí a je vidět, že má velmi dobré nástupkyně. Všechny její děti se rozhodly pro uměleckou kariéru, ale jen dvě dcery pro herectví. Co se týče vzhledu, tak se doslova „pomamily,“ ale zdaleka ještě nedosahují stejných úspěchů jako jejich máma. Někdy jen dobré geny nestačí.

Uma Thurman (49) a Maya Hawke (21)

Maya se narodila do rodiny herců Umy Thurmanové a Ethana Hawkea. Zatím toho moc nenatočila, ale už teď je jasné, že talentu se jí dostává. Zahrála si například v minisérii BBC Malé ženy a ve třetí řadě seriálu televize Netflix Stranger Things, za níž obdržela Cenu Saturn pro nejlepší herečku ve vedlejší roli streamovaného pořadu. Stejně jako její matka se již objevila i v Tarantinově filmu. Maya si zahrála „květinové dítě“ Lindu Kasabianovou ve snímku Tenkrát v Hollywoodu.

View this post on Instagram

Like mother like daughter ❤️

A post shared by Maya Hawke (@mayahawkeactress) on

Foto: ČTK/AP/Jordan Strauss, Instagram