ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Osmý ročník festivalu Lodě na Labi se měl uskutečnit o víkendu mezi 5. a 7. květnem. Pořadatel Pavel Hlaváč z Pruhu Polabí dlouho věřil, že se akce v původním termínu uskuteční. Vzhledem k náročnosti organizace a nemožnosti čekat až do posledního okamžiku však akci odložil na prázdniny. Přesně na předposlední srpnový víkend od 21. do 23. srpna.

Na akci mají být mimo jiné k vidění statické ukázky malých lodních plavidel pro vodní turismus, exhibice vodních skútrů a člunů, ukázky lodí policie, hasičů a Státní plavební správy či plavby na výletní lodi Blanice a dalších plavidlech.

Jediným vstupem do nymburské nemocnice je v současné době zadní brána.
Pacienti i zdravotníci v nymburské nemocnici jsou bez nákazy

Druhou akcí, které se při loňské premiéře účastnily stovky aktivních běžců a další desítky lidí podél trati, je Městecká desítka. Ta se měla konat v květnu. Pro ni platí přesun celého druhého ročníku o rok. Novým datem pro start je tak 15. květen 2021. Potvrdil to hlavní pořadatel Martin Štoček.

„Jsme malý závod, který má na prvním místě účastníky a jde mu především o pohodovou atmosféru. To v současné době nedokážeme bohužel zajistit,“ uvedl hlavní pořadatel.

Všechny stávající registrace jsou automaticky převedeny na příští rok. Kdo nebude mít možnost běžet za rok, může převést svoji registraci na někoho jiného. Vyplácet zpět peníze pořadatelé vzhledem k pravidlům závodu nebudou.

Farmářské trhy znovu nabídly čerstvé produkty na nymburském náměstí.
Farmářské trhy znovu zaplnily nymburské náměstí