Uvolnění opatření proti covid-19 umožnilo obnovit i kurzy bezpečné jízdy
Foto: Autodrom Most
Most

Most - Mostecký autodrom obnovil vzhledem k uvolnění restriktivních opatření přijatých v souvislosti s šířením koronaviru a nemoci covid-19 kurzy bezpečné jízdy na výcvikových plochách polygonu.

„Režim kurzů se přizpůsobí veškerým nutným hygienickým pravidlům a nařízením, bude individuální a bezkontaktní,“ uvedla ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková. První termíny autodrom nabízí o víkendu 2. a 3. května, zájemci se mohou registrovat zde.

Účastníci kurzu budou po dobu jeho trvání každý sám ve svém, případně vypůjčeném voze. Platí to i pro teoretickou výuku, při níž se běžně shromažďují v učebně. „Vydezinfikujeme venkovní i vnitřní prostory vozidel. Každý z řidičů bude poslouchat pokyny instruktora pomocí přenosné vysílačky, samozřejmě rovněž vydezinfikované. Specialitou je forma občerstvení. Zajistili jsme balené potraviny, například bagety a nápoje, které rozdáme přímo do každého vozu. Auta jsou navíc vybavena vlastními bezpečnostními systémy proti průniku vnějšího vzduchu,“ vysvětlila Raková.

Objednat se na květnové i pozdější termíny mohou také majitelé poukazů na kurzy bezpečné jízdy, jež se měly uskutečnit v březnu či dubnu. Jejich platnost je automaticky prodloužena. „Dosud byly veškeré vzdělávací akce plošně zakázány, naši klienti tedy nemohli zakoupené aktivity vyčerpat. Rozhodli jsme proto, že platnost jejich poukazů prodloužíme jednotně do 1. září 2020 včetně,“ potvrdila ředitelka.

Už dříve vláda umožnila tréninky amatérským i profesionálním sportovcům, autodrom proto znovu organizuje také kurzy sportovní jízdy pod vedením instruktorů a zkušených závodníků.

Autodrom v Mostě nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče automobilů celoročně. Jejich náplň se přizpůsobuje různým skupinám, například mladým začínajícím řidičům, ženám, rodinným příslušníkům či pracovním kolektivům. Školí se zde i profesionální řidiči integrovaného záchranného systému, tedy policejních, sanitních a hasičských vozů. Kurzy využívají plochy polygonu, který patří k nejkomplexnějším a nejmodernějším zařízením u nás. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel.

Zdokonalit si své umění mohou také řidiči motocyklů, a to od jara do podzimu. Vedle klasického kurzu bezpečné jízdy na asfaltových plochách polygonu a sportovněji zaměřeného okruhového tréninku s Mírou Lisým s nácvikem držení ideální stopy na velkém závodním okruhu, je v nabídce autodromu od loňského roku i kurz pro cestovní endura. Zahrnuje také praktický výcvik na offroadové dráze.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru