O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Americká společnost zpochybňuje neefektivní reakci vlády USA na epidemii
2020-04-27 20:10:01 cri

Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Geng Shuang v pondělí v Pekingu uvedl, že ve Spojených státech je mnoho hlasů, které vyjadřují znepokojení, zda vláda USA reagovala na epidemii včas a efektivně. Čína doufá, že USA včas odpoví na obavy svých lidí a mezinárodního společenství.

Americká společnost v poslední době zpochybňuje reakci vlády USA na epidemii nového koronaviru. Řada médií ve Spojených státech uvedla, že neúčinná opatření americké vlády na prevenci epidemie vedla k velkému rozšíření nemoci. Kromě toho se objevují zprávy, že k prvním úmrtím na zápal plic způsobený novým koronavirem ve Spojených státech mohlo dojít mnohem dřív, než říkají oficiální údaje.

Geng Shuang na pravidelné tiskové konferenci poukázal na to, že ve Spojených státech se v poslední době opravdu ozývá mnoho hlasů, které vyjadřují znepokojení ohledně toho, zda vláda USA reagovala na epidemii včas a účinně, včetně toho, kdy se nemoc poprvé objevila ve Spojených státech. V těchto otázkách doufáme, že USA včas zareagují na obavy svých vlastních lidí a mezinárodního společenství. Mohou také požádat WHO o pomoc při vyšetřování.

Geng Shuang zdůraznil, že epidemické nemoci jsou běžný nepřítel lidstva. Číňané i lidé ve Spojených státech jsou oběťmi a mezinárodní společenství může zvítězit pouze díky solidaritě a spolupráci.

Geng Shuang dodal, že Čína doufá, že USA přijmou otevřeným, transparentním a odpovědným způsobem účinná opatření na ochranu životů a zdraví svých lidí a budou spolupracovat s mezinárodním společenstvím na zachování globální bezpečnosti veřejného zdraví.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China