Do akce! Dynamo už ladí na nový ročník, kola a brusle nahradí výběhy

Foto: hcdynamo.cz

Společnou letní přípravu na nový extraligový ročník dnes odstartovali hokejisté Pardubic. Pod vedením kondičního kouče Petra Mocka se do práce pustila víc než dvacítka hráčů, někteří z těch zkušenějších se na sezonu chystají podle individuálního plánu.

Minulý ročník skončil pro Východočechy posledním kolem základní části, které Dynamo sehrálo proti Kometě. Svěřenci trenérů Razýma, Mikesky a Čáslavy vybojovali záchranu, načež jim nastalo volno. Vinou pandemie koronaviru brzy poté skončila celá soutěž, hráči se pak velmi zvolna vraceli k individuálním tréninkům.

Jelikož vláda zmírnila omezení, od pondělí 27. dubna mohla společná příprava vypuknout podle plánu. „Logisticky máme tréninky zvládnuté, tým je rozdělen na tři skupiny, přičemž dvě fungují současně a třetí se přidá později,“ připomněl pro klubové stránky Petr Mocek – v minulosti aktivní obránce Východočechů i jiných klubů.

Pardubické Dynamo stále nezná jméno nového vlastníka, jemuž město (pokud vůbec) prodá většinový balík akcií. Nejen v klubu věří, že verdikt padne brzy, je třeba zbrojit na příští sezonu a čas kvapí. Pro stávající hokejisty to ovšem na věci nic nemění. Vědí, že se musejí připravit s maximální vervou.

„Vládní nařízení nás teď už příliš neomezují, trénujeme ve skupinách po sedmi. Je to sice náročnější z časového hlediska, přínosem je však větší individualizace. Hráče mohu lépe kontrolovat z technického hlediska,“ řekl Petr Mocek s tím, že hokejisté v rámci tréninku vystřídají několik sportovišť. „Vlastníci nám vyšli vstříc, díky tomu je můžeme v omezené kapacitě využívat, za což jim patří velký dík," doplnil v rozhovoru pro web Dynama.

Hráči se podle jeho slov nejprve budou věnovat objemu, poté dojde na přípravu zaměřenou k rozvoji síly, rychlosti a vytrvalosti. Oproti minulé sezoně ovšem dojde ke změně, Východočeši se tentokrát nebudou potit při výjezdech na kole ani na kolečkových bruslích.

„Nejsem toho fanouškem, vytrvalost bude běžeckého rázu," upozornil Mocek, který v minulosti byl kondičním koučem prvního pardubického týmu a po odmlce se nyní do funkce vrátil. „Chci, aby tréninky byly funkčně vyvážené, první dva týdny nás čeká objemová fáze, později na ní budeme navazovat."

Zatímco například ve Zlíně půjde extraligový tým na led až koncem července, Dynamo to má v plánu o měsíc dřív. „Už  v červnu bude možnost být poprvé na ledě, snad už bychom mohli jít do nějakého kontaktu. I do letní přípravy by bylo dobré, kdyby se mohl hrát fotbal a různé jiné sporty. Jen samotné běhaní totiž pro hráče není moc zábavné," uzavřel Petr Mocek.

Foto: hcpce.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz