HBO chystá seriálového Hellraisera

HBO chystá seriálového Hellraisera

Vedle filmového rebootu Hellraisera nás v budoucnu čeká i seriál, který rozvine cenobitskou mytologii. K projektu z produkce HBO se přidává slavný režisér a rovněž známe jména showrunnerů.

9 4
27.4.2020

Po devíti celovečerních snímcích s mocným démonem Pinheadem byla vyčerpána veškerá scenáristická invence, což téměř vždy vede k jedinému řešení, tedy k rebootu celé ságy. Proto studio Spyglass Media rozběhlo práce na filmové předělávce původní ságy na motivy děl Clivea Barkera, jehož se ujmou režisér David Bruckner (The Ritual) a scenárista David S. Goyer (Batman v Superman: Dawn of Justice). Druhý jmenovaný se k filmu přesunul od tvorby spin-offového seriálu z produkce HBO, který se zaměří na vedlejší příběhy s Pinheadem v hlavní úloze.

Poslední snímek jménem Hellraiser: Judgment se v kinech objevil roku 2018. Foto: Dimension Films

Goyer sice vyměnil seriálového Hellraisera za filmového, na místě hlavního showrunnera projektu jej ale nahradil podobně zkušený scenárista Mark Verheiden, který v minulosti uspěl se seriály Smallville, Battlestar Galactica, Heroes či naposledy Swamp Thing. Nový seriál HBO pak Verheidenovy pomůže nachystat i režisér a scenárista Michael Dougherty, který se nejvíce proslavil loňským snímkem Godzilla: King of the Monsters z vesmíru MonsterVerse. Dougherty a Verheiden coby hlavní showrunneři nachystají rovnou celou sérii, jež by měla mít zhruba deset dílů.

Minimálně pilotní epizodu nového cenobitského seriálu pak natočí David Gordon Green, který si dobré jméno udělal seriály Eastbound & Down, Red Oaks a Dickinson. Kromě režírování jednotlivých dílů úspěšných sérií je ale Green znám hlavně coby spoluscenárista a režisér posledního rebootu slasherové ságy Halloween, jenž byl jedním z nejúspěšnějších hororů roku 2018. Green se chopil i režie dalších dvou dílů série, tedy Halloween Kills a Halloween Ends, při režírování druhého jmenovaného si pak odskočí právě k Hellraiserovi.

Green letos uvede do kin další díl slasherové série Halloween. Foto: Blumhouse Productions

Nový seriál o démonických cenobitech a jejich vůdci Pinheadovi je tedy v dobrých rukou a jeho natáčení by mělo začít už letos na podzim. V brzké době bychom se tedy mohli dočkat odtajnění hereckého obsazení, případně rovnou data, ve kterém si seriál odbude debut na nové streamovací službě HBO Max.

Těšíte se více na Hellraiserův film nebo seriál?



Diskuze /2

KaraSnowAllen

Za poslední léta je to jedna katastrofa za druhou, zetkova kvalita. Překvapit mě to může jen mile.

5.5.2020 | 17:59:06
Moor8

Já Vám nevím. Určitě má potenciál, jen se to nesmí zvrhnout jako ve filmech.

6.5.2020 | 17:37:38
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů