Jak se vyhnout trápení při zakládání firmy?

Mnoho lidí má vynikající nápady, které by se daly přetavit v úspěšnou podnikatelskou činnost, jež by přinesla výrazné zisky. Mají však potíže se založením firmy, případně se tomu vyhýbají, protože vyřízení záležitosti považují za zdlouhavé a obtížné. Vše se přitom dá vyřešit poměrně snadno.

Jak zakládání firmy probíhalo v minulosti?

Pokud si kladete otázku, jak založit firmu, aby vás celý proces příliš nezatěžoval, pak vězte, že se nabízí skutečně velmi jednoduché řešení. Věděli jste o možnosti založení firmy online?

Dříve bylo naprostým zvykem zakládat společnosti s ručením omezeným osobně na úřadech. Vše jste museli oběhat fyzicky, prakticky nic se nedalo urychlit. Nebylo proto výjimkou, když se na možnost začít podnikat jménem nové firmy čekalo klidně i několik týdnů, ba v leckterých případech dokonce celé měsíce, než byly splněny všechny zákonné požadavky. Dnes už je situace zcela jiná. Stačí kontaktovat společnost, jež za vás založení firmy téměř kompletně zařídí.

Dnes firmu máte rychle a jednoduše díky online vyřízení

Jak založit firmu s pomocí externí společnosti? Stačí si zvolit název, pod nímž bude vaše s.r.o. fungovat. Platí zde určitá zákonná opatření, aby se nemohly názvy jednotlivých společností opakovat, což by vedlo k chaosu a zmatku, na který by doplatily nejen firmy samotné, ale také jejich zákazníci, potažmo obchodní partneři. Každý nový název firmy musí kupříkladu nést minimálně 3 odlišné znaky od společností, jež už na trhu existují. Do této odlišnosti přitom nelze počítat zeměpisné názvy.

Nestarejte se o potřebná razítka, výpisy či splacení základního kapitálu

Jakmile máte vybraný název, stačí kontaktovat například společnost Jake&James, která se postará o zajištění všech potřebných náležitostí, které vyplývají z právních předpisů. Zejména se jedná o notářský zápis do obchodního rejstříku.

V rámci založení s.r.o. je nutné mít rovněž složený základní kapitál. Dříve tato záležitost byla dosti ztěžujícím prvkem, neboť se minimální výše základního kapitálu pohybovala na hranici 200 tisíc korun. Již několik let ale platí nové ustanovení zákona, podle něhož na založení společnosti s ručením omezeným dosáhne úplně každý. Minimální výše základního kapitálu se totiž snížila na pouhou 1 korunu. S tímto i s dodáním dalších podkladů jako jsou výpis z katastru nemovitostí, výpis z rejstříku trestů apod., vám v Jake&James opět pomohou. To vše na základě plné moci, kterou jim udělíte, jinak je získávání potřebných povolení a dokumentů na dálku nemožné.

Ptáte-li se tedy, jak založit firmu, pak je její založení online tím nejlepším a nejsnadnějším řešením. Podnikat jménem nové společnosti můžete začít už zhruba během jednoho týdne, někdy je celý proces dokonce rychlejší. Sami byste se za pár dnů doslova ulítali po úřadech při shánění razítek a výpisů. Takto nemusíte nic dělat, stačí čekat, až vše bude zařízené. A kolik stojí založení s.r.o.? Celá pomoc vás vyjde maximálně na jednotky tisíc korun, což je suma, kterou vzhledem k okolnostem rozhodně nelze považovat za nepřiměřenou, ba spíše naopak za velmi pěknou.

Založení firmy online je moderním způsobem, jak začít podnikat. Nemusíte díky tomu ztrácet energii a nervy, už od první chvíle máte možnost se plně věnovat podnikatelské činnosti, díky níž se jistě brzy dostanete do kýžených zisků a úspěšně zabojujete s konkurencí.

Kdo vám pomůže?

Pakliže nevíte, na koho se při založení firmy obrátit, mám pro vás tip. Je jím již zmíněná společnost Jake&James. Má ze zakládáním firem druhým subjektům bohaté zkušenosti. K jejím hlavním přednostem patří zejména osobní přístup, rychlé jednání a spolehlivost.

O autorovi angelo

Komentáře

Emailová adresa nebude publikována. Povinné pole jsou označena *

*