Koupit firmu znamená podnikat už zítra a s historií

Zdá se vám, že pro start nového podnikání není vhodná doba? Právě naopak. V krizi vždy mnohé staré končí a nové začíná. Stačí se chopit příležitosti či konečně zrealizovat své nápady. Víte, že s novou firmou máte možnost podnikat už zítra?

Důvodů, proč začít podnikat právě nyní, může být hodně. Třeba jste zjistili, že vás nebaví denně cestovat do práce hodinu a půl tam, stejně dlouho zpátky, a bez problémů dokážete fungovat doma na home office. Avšak zaměstnavatel o tom nechce ani slyšet. Nebo jste konečně měli šanci věnovat se svému koníčku a troufáte si proměnit jej na podnikání. Též vám nemusí nic jiného zbývat – nezaměstnanost není nemoc a třeba se jen rychle pustit do podnikání. Všichni jsme v něčem dobří a i maličkosti umí vydělat nejen na živobytí, ale i na jistoty do budoucna. Nebojte se proto podnikání a pojďte do toho. S ready-made firmou můžete podnikat jako s.r.o. už zítra.

Jde vůbec začít podnikat tak rychle?

Určitě ano. Třeba na živnostenský list. Jenomže to má více nevýhod než výhod. Jako živnostník ručíte za závazky firmy celým svým majetkem. Takže i když živnostenský list lze v podstatě vyřídit do druhé dne a hned podnikat, jednoznačně nejoblíbenějším způsobem podnikání je založení společnosti s ručením omezeným.

Podle nových pravidel s.r.o. založíte snadněji než v minulosti

Padl především základní problém, kterým byl poměrně vysoký kapitál firem. Dnes je možné firmu založit s kapitálem již od 1 Kč. Ve zjednodušené formě lze navíc firmu založit snadno pouze tzv. notářským zápisem. Specialisté z Jake&James vám firmu pomohou jednoduše založit online. Problémem zůstává poměrně dlouhá doba, kterou založení firmy trvá. Pořád je to mezi 7 až 10 dny. Pokud jste se ale dostali do situace, že chcete začít ihned vystupovat jako firma, nebo dokonce musíte okamžitě fakturovat, potřebujete firmu rychleji. Nepropadejte panice. Jde to. Koupit firmu lze i již založenou.  Nákup ready-made firmy vyřeší problém všech nedočkavců.

Firma na prodej – to je i firma s vyšším kreditem

Koupit již založenou ready-made firmu se vyplatí i z dalších důvodů. Tyto společnosti lze nejen okamžitě využívat k podnikání, ale mají i větší kredit u obchodních klientů. Nejsou totiž zcela čerstvé. S nově založenou firmou neobstojíte ani u bank. Chcete úvěr? Musíte obvykle podnikat alespoň rok. Potřebovali byste auto nebo stroje na leasing? Tak čekejte pár měsíců. Chcete získat dotace? Jako nová firma ani tady neobstojíte. Problém přitom dokáže většinou velice snadno vyřešit to, že začnete podnikat s firmou, která již má historii. Obvykle bohatě stačí nuly ve starším daňovém přiznání. Instituce často zajímá jen samotné stáří firmy. V Jake&James pro vás ale na vyžádání zařídí i starší firmu. Klidně s historií sahající až do 90. let.

Kupte si ready-made firmu a ještě ten den podnikejte

V Jake&James vám nabídnou firmy s korunovým i vyšším kapitálem. Z letošního roku pro rychlé rozjetí podnikání, i starší pro zvýšení prestiže firmy. K dispozici jsou plátci i neplátci DPH. Vybrat si lze z řady názvů, případně se domluvit na změně názvu firmy. Stejně jako na rozdělení obchodních podílů, více jednatelích i na změně sídla. Virtuální sídlo v Praze (na několika adresách) a v Brně vám v Jake&James rovněž nabídnou.  A zcela jednoznačně za bezkonkurenční cenu na trhu. Veškeré doklady pro vás připraví do druhého dne. Pak stačí podepsat dokumenty a podnikáte. Nečeká se ani na zápis změn do obchodního rejstříku. Není to zapotřebí.

Služby Jake&James lze využívat i dále. Je schopna vám pomoci s registrací firmy jako plátce DPH i s registraci vozidla. Nabízí rovněž vedení účetnictví, mzdové účetnictví, správu datové schránky i zastupování před úřady. Máte tak možnost věnovat se svému businessu a podnikatelskou agendu a administrativu nechat na lidech, kteří tomu rozumí. Bez toho, abyste museli na tyto práce najímat drahé zaměstnance.

O autorovi angelo

Komentáře

Emailová adresa nebude publikována. Povinné pole jsou označena *

*