Trump promluvil o smrti Kim Čong-una. Věří, že je v pořádku

Není jisté, co se stalo se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem
Není jisté, co se stalo se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem
Foto: wikipedia.org
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 28. 4. 2020

Americký prezident Donald Trump zpochybnil spekulace kolem zdravotního stavu či smrti severokorejského vůdce Kim Čong-una. Šéf Bílého domu naopak věří, že je v pořádku.

Spekulace ohledně zdraví 36letého Kima oživily zprávy z noci na úterý. Nejdříve americká televize CNN s odvoláním na nejmenovaný zdroj z americké vlády uvedla, že severokorejský vůdce podstoupil operaci a je ve vážném stavu.

"Nemohu to říci přesně," uvedl Trump na otázku ohledně vůdce KLDR Kim Čong-unovi, o jehož zdravotním stavu se v médiích hodně spekuluje. "Doufám, že je v pořádku. Uvidíme, a pravděpodobně o tom uslyšíte v nepříliš vzdálené budoucnosti," dodal s tím, že má s vůdcem dobré vztahy.

Trump, který se s Kimem setkal v letech 2018 a 2019 na bezprecedentních summitech ve snaze ho přesvědčit, aby se vzdal jaderných zbraní, uvedl, že zprávám o špatném zdravotním stavu severokorejského vůdce nepřikládá příliš velkou váhu a zdůraznil, že jde skutečně jen o spekulace.

O tom, v případě smrti Kima, kdo by převzal kontrolu nad vládou v Severní Kereji, jsme psali zde. Smrt Kim Čong-una: Vládu by převzala ambiciozní mladší sestra Kim Jo-čong

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.