bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Fjodorov a o 17 let později opět Fjodorov!

28. dubna 2020, 7:00

Vojtěch Balon

Osmadvacátý duben, tedy den, kdy se narodili například David Krejčí či Roman Polák (a oba dokonce ve stejném roce), v historii NHL nesmazatelně patří Sergeji Fjodorovovi. Vynikající bývalý útočník v tento den zazářil v roce 1992 a poté ještě na sklonku kariéry, v sezóně 2008/2009.

1992: První polovinu své kariéry za velkou louží strávil Fjodorov v dresu Detroitu Red Wings, který dnes padesátiletého rodáka ze Pskova v roce 1989 draftoval. Přesně před osmadvaceti lety se stal Sergej Fjodorov prvním hráčem v historii NHL, jenž vstřelil v prodloužení zápasu bojů o Stanleyův pohár gól, který musel posvětit až videorozhodčí.

2009: Další veledůležitý vítězný gól si Sergej Fjodorov připsal o 17 let později, během své poslední sezóny v NHL v kariéře. V dresu Washingtonu Capitals rozhodl klíčové sedmé utkání série proti New York Rangers, a stal se tak vůbec nejstarším střelcem vítězného gólu v zápase číslo sedm. Fjodorovovi tehdy bylo 39 let. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.