InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elektromobily budou řidiči letos moct dobít i v Blatné

Nová dobíjecí stanice pro elektromobily vyroste na parkovišti v ulici V Podzámčí. , Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

Nová dobíjecí stanice pro elektromobily vyroste na parkovišti v ulici V Podzámčí.     Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

BLATNÁ – Dobíjecí stanice pro elektromobily vyroste letos v Blatné na Strakonicku, a to na parkovišti vedle Blatenské ryby v ulici V Podzámčí. Vybuduje ji zde firma E.ON. Více chystanou akci přiblížil místostarosta města Pavel Ounický.

 

V jaké fázi je nyní výstavba dobíjecí stanice? Dojde kvůli ní k nějaké úpravě okolního prostoru?
Podle posledních informací by měla být dobíjecí stanice vybudována do konce tohoto roku. Bude se nacházet na pozemku v ulici V Podzámčí, na parkovišti vedle prodejny Elektro Suchý. Pozemek bude mít společnost E.ON pronajatý na dobu deseti let s právem prodloužení na dalších deset let. Výše nájemného je stanovena na 6000 korun bez DPH za rok. Předmětem nájemní smlouvy je místo pro dobíjecí stanici a dvě parkovací místa. Dobíjecí stanice bude sloužit pro elektromobily, její výkon bude 22 kW a rozměry 375x208x1400 centimetrů, bude zde připojovací rozvodna a zpevněná parkovací plocha.

Jde čistě o investici firmy E.ON, nebo se nějakým způsobem podílí i město?
Celá investice jde kompletně za firmou E.ON, která na tuto akci získala finanční podporu z Operačního programu Doprava na vybudování dobíjecích stanic.

Co rozhodlo o umístění dobíjecí stanice právě na parkovišti u Blatenské ryby?
Pro tuto lokalitu jsme se rozhodli z důvodu vhodné plochy, blízkosti napájení na elektrické vedení a vzdálenosti od silnice I/20. Momentálně je v plánu ještě druhá lokalita v centru města, parkoviště u ubytovny. Celá tato plocha se bude předělávat a součástí projektové dokumentace už by mělo být i místo pro dobíjecí stanici. Vše je zatím v jednání.

Na loňském zastupitelstvu zaznělo, že město plánuje pořídit nový elektromobil pro potřeby úřadu. Jak je tato věc daleko? Máte už nějaké zkušenosti s elektromobily, nebo půjde o první takovou investici? A nahradil by tento automobil nějaký současný, nebo by rozšířil počet aut?
Město disponuje celkem sedmi vozidly. Jedná se o devítimístnou dodávku, malou dvoumístnou dodávku a zbytek jsou osobní auta. Jedno z nich plně využívá městská policie. Ta má ve svém vozovém parku ještě elektroskútr, který byl pořízen z dotace ze Státního fondu životního prostředí. Z tohoto programu obdrželo město také částku 250 tisíc korun na nákup elektroauta, konkrétně na pořízení malé dvoumístné dodávky, která by nahradila stávající. Bohužel jsme nesehnali dodavatele a od záměru nákupu se muselo upustit. Zkušenosti s autem máme, v minulosti nám bylo několikrát zapůjčeno. Technické služby využívají pro potřeby města užitkový elektromobil pro vývoz odpadkových košů v Blatné.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace