28. 4. 2020

Scéna měsíce: Březen 2020

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

Scéna měsíce: Březen 2020

The Good Doctor (Dobrý doktor)

epizoda 3×20 – I Love You (30. 3. 2020)
herci Nicholas Gonzalez (Dr. Neil Melendez), Antonia Thomas (Dr. Claire Browne)
scéna Rozloučení
Finálový díl Good Doctor přinesl hodně emocí zejména proto, že se tvůrce seriálu rozhodl zabít jednu z hlavních postav. Černý Petr padl na fanoušky oblíbeného doktora Melendeze. Taky jsem byla dost naštvaná, protože mi přišlo, že měl seriálu ještě co nabídnout. Chápu, že ale odpravit někoho nadbytečného by nemělo takový dopad. Jenom doufám, že se tvůrci risk nevymstí a i další řada se bude kvalitou držet. Ale teď k samotné scéně, během epizody se přijde několik kolegů s Melendezem rozloučit. Nejvíc jsem samozřejmě byla zvědavá na rozloučení s Claire i přesto, že jsem nechtěla, aby se dali dohromady hlavně kvůli tomu, že je její šéf. Sice spolu mají chemii, ale nějak mi to nesedělo k charakteru postav. Scéna kdy se ale loučí byla natočena velmi vkusně a dojemně a já ihned věděla, že tohle bude moje scéna měsíce.

Homeland (Ve jměnu vlasti)

epizoda 8×03 – Chalk Two Down (8.3.2020)
herci Max Piotrowski (Maury Sterling), Carrie Mathison (Claire Danes), John Durkin (Charles Brice), Drew Soto (Sam Chance), Arturo Gonzales (Octavio Rodriguez), Justin Wenzel (Victor Almanzar), Mandy Patinkin (Saul Berenson)
scéna Akce na zjištění pravdy
Homeland aktuálně vysílá svoji závěrečnou sérii, která se pomalu chýlí ke svému konci. Předminulá epizoda skončila cliffhangerem, když se zřítil vrtulník s prezidentem USA na palubě. Nyní byla na tuto pozici vyslaná skupina vojáků, aby zjistili, zda to někdo přežil a jaká byla příčina pádu. Zda to byla nehoda, nebo šlo o něčí úmysl. Celá epizoda byla plná napětí o tom, jak to dopadne a zda vojáci dokáží něco zjistí a poté se odtud bezpečně dostat. Nejnapínavější scéna byla, když se dostali na místo dopadu a byli jen okamžik před zjištěním, zda země přišla o prezidenta, nebo ne. A bohužel to dobře nedopadlo.

Strike Back (Protiúder)

epizoda 8×06 – Vendetta: Episode 6 (20. 3. 2020)
herci Warren Brown (Thomas McAllister), Daniel MacPherson (Samuel Wyatt), Alin Sumarwata (Gracie Novin), Jamie Bamber (Alexander Coltrane), Varada Sethu (Manisha Chetri)
scéna Smrt Maca
Strike Back bude vždycky patřit mezi moje oblíbené seriály. Dřívější řady se Scottem a Stonebridgem se mi sice líbily více, avšak i nové postavy jsem si celkem oblíbil. A jedno je jisté – tenhle seriál nikdy neměl problém se zabitím hlavních postav. Byli jsme toho svědky snad v každé sérii a samozřejmě se tomu nevyhnula ani závěrečná řada tohoto výborného vojenského seriálu. Na konci páté epizody byl po teroristickém útoku v Mnichově velice vážně postřelen seržant McAllister, který teroristy pronásledoval. Už tady bylo celkem jasné, že to asi nepřežije. Celá šestá epizoda tak byla věnována jeho postavě – byly nám ukázány Macovy sny a jak by mohl vypadat jeho budoucí život. A taky se během toho k Macovi přibližoval jeho tým a já začínal mít naději. Že by ho zachránili a Mac to nakonec přežil? Že by se z toho dostal? Jenže bohužel, Mac to opravdu nezvládnul. Byla to velice silná scéna a asi jediná, která mě v březnu opravdu zaujala.

Élite (Elita)

epizoda 3×08 – Polo (13.3.2020)
herci Omar Ayuso (Omar), Miguel Bernardeau (Guzmán), Mina El Hammani (Nadia), Itzan Escamilla (Samuel), Ester Expósito (Carla), Danna Paola (Lu), Arón Piper (Ander). Jorge López (Valerio), Claudia Salas (Rebeca), Georgina Amorós (Cayetana)
scéna Vražedná dohoda
Dlho som si myslela, že scénu za marec mám vybranú z finále tretej série On My Block, lenže potom som sa ku koncu mesiaca namotala na Élite a svoje rozhodnutie som prehodnotila. Už na začiatku série sme zistili, že Pola jeho činy konečne dobehnú a zomrie. Čo sme ale nevedeli, je, kto to urobil. Každý proti nemu niečo mal. Ako tomu bolo aj v predchádzajúcich sériách, postupne sme sledovali rôzne výpovede a snažili sa dopátrať k vrahovi. Nakoniec to ale bola Lu, kto mu zasadil smrtiacu ranu. Urobila to však nechtiac, po tom, čo ju Polo pri ich konfrontácii vyprovokoval. Ako ale Samuel podotkol, polícia by tomu veriť nemusela a ľahko by odhalila, kto to bol. Rozhodli sa preto, že Lu by za svoju chybu nemala trpieť. Nechcel by to ani Polo. Všetci si už vytrpeli viac než dosť a bolo zničených veľa životov. Dohodli sa preto, že ju ochránia a vo svojich výpovediach označia ako posledného človeka, ktorý videl Pola živého, niekoho iného. Na hrdlo od fľaše dajú každý svoje otlačky spoločne aj s Polovými. V tomto momente bolo vidieť, ako už toho všetci majú dosť, chcú to všetko ukončiť a viac na to nemyslieť. Čuduj sa svete… ono im to prešlo. Z klubu vyšli tak, ako plánovali – spolu a voľní. Každý našiel svoj šťastný koniec, teda až na Cayetanu, tá dostala to, čo si zaslúžila.

Ozark

epizoda 3×09 – Fire Pink (27.3.2020)
herci Herci: Laura Linney (Wendy Byrde), Tom Pelphrey (Ben Davis)
scéna Útek
Tak tento mesiac bol bohatý na zaujímavé scénky. The Good Doctor mal dobré finále, ale to obsadila šéfka. Potom veľmi kontroverzná Alexova epizóda z Grey's Anatomy. Mastrova šialenosť v podobe ""CyberLordov"" z Doctor Who. No skrátka, dalo sa z čoho vyberať. Môj výber padol na Ozark, u nás dosť neznámy seriál, čo je veľmi škoda. 3. séria bola neskutočná jazda a mal som veľké problémy vybrať len jednu scénu. Rozhodol som sa pre útek Bena, brata Wendy. Kvôli čomu ale utekal? Na začiatok treba zdôrazniť, že má bipolárnu poruchu osobnosti. Takže má veľké výkyvy nálady. A v priebehu série sa dozvedel, že Wendy pracuje s rodinou pre drogový kartel; perú im peniaze. No a dôvod úteku je, že na jednej oslave totálne vybuchol a Wendy ho musela bohužiaľ poslať do liečebného ústavu. Odtiaľ ho dostala Ruth, avšak hneď bolo vidno, že absolútne netuší, čo obnáša táto choroba. Hneď po prepustení sa Ben vyrútil na právničku spomínaného kartelu a všetko vykecal jej dcére, ktorá bola s ňou – že pracuje pre kartel, perie peniaze, dáva zabíjať ľudí na objednávku. A vtedy bolo jasné, ako obrovsky to Ben pokašľal a Wendy nemala inú možnosť, ako sa s ním dať na útek. Lenže počas úteku ju stále sabotoval, zavolal na políciu, že sa cíti byť v ohrození pred kartelom, potom volal tej právničke a snažil sa jej ospravedlniť. Absolútne nechápal, v akých veľkých problémoch je. A Wendy bola proste zúfalá, nevedela, čo s ním má spraviť, lebo bol proste labilný, nevyspytateľný a vedel príliš veľa o biznise. Tak jej zostalo urobiť jedinú vec, a to nechať ho napospas kartelu. Išli do nejakej reštaurácie, kde sa vyhovorila, že si musí odskočiť, a už sa nevrátila. Kartel si ho potom našiel a zabil. Tá epizóda bola neskutočne intenzívna. Nielen táto jedna epizóda, ale vlastne celá séria aj seriál ako taký je veľmi intenzívny. Neuveriteľný výkon herečky. Tento seriál rozhodne nie je pre slabé povahy, to je isté.
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
jesmot

jesmot

Élite mě zase láká o něco víc, ale zatím se do toho asi nevrhnu. Jinak i všechny další vybrané...
před 3 roky
Další články k tématu