Pečivo kradli muži celý měsíc, po nocích mizely stovky rohlíků i chleby

  13:24
Pro pečivo zdarma vyrážela po nocích dvojice mužů v obci na Prostějovsku. Celý měsíc na dvoře potravin kradli pečivo. Stovky rohlíků, jedenáct chlebů, koláče či vánočky pak společně snědli. Po dopadení se ke všemu přiznali, nyní jim hrozí až osm let za mřížemi.

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Pachateli série krádeží pečiva jsou podle policistů dva muži ve věku 22 a 29 let. Od 8. března do 9. dubna tohoto roku opakovaně po nocích kradli ve dvoře prodejny potravin v Konici na Prostějovsku.

Jejich cílem bylo pečivo v přepravkách. „Mladší z mužů takto na dvůr prodejny vnikl sedmnáctkrát, starší komplic se krádeží zúčastnil šestkrát. Při svých výpravách odcizili víc než pět set rohlíků, jedenáct bochníků chleba, pět koláčů, tři vánočky a dvě koblihy. Odcizené pečivo pak společně zkonzumovali,“ popsal policejní mluvčí František Kořínek.

Jeho kolegové posléze oba muže dopadli, ke krádežím se vzhledem k řadě nashromážděných důkazů přiznali. Policisté nyní postupují v rámci takzvaného zkráceného přípravného řízení.

„V případě odsouzení hrozí podezřelým za trestný čin krádež trest odnětí svobody na dva roky až osm let,“ doplnil Kořínek.

Autor: