Safin: Ženský tenis není tak atraktivní, mužský je ve všech směrech lepší. Spojení organizací by mohlo pomoct

28. 4. 2020, 13:50
Aktuality 85
Dvojnásobný grandslamový šampion Marat Safin souhlasí se spojením ATP a WTA. Zastřešení mužského a ženského tenisu pod jednu organizaci by totiž mohlo zvýšit atraktivitu ženského tenisu, který podle bývalé světové jedničky značně zaostává za svým mužským protějškem.
Profily hráčů
Marat Safin

ATP a WTA od svého vzniku nikdy nepracovaly společně. Čtyřicetiletý Rus věří, že jejich spojení by bylo správným krokem. "Proč ne? Není to vůbec špatný nápad. Spojení by bylo přínosem. Pro sponzory by byly společné turnaje určitě atraktivnější, než akce, kde hrají jen muži nebo ženy."

Podle Safina ženský tenis zdaleka není tak atraktivní. Bývalá světová jednička tvrdí, že mužský tenis vede ve všech směrech. Zatímco mužský tenis se stále může spoléhat na Big Three (Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič) a další zvučná jména, ukončení kariéry Sereny Williamsové by mohlo pro ženskou část bílého sportu představovat velký problém, jelikož by chyběla velká osobnost.

WTA nicméně v současném stavu umí sjednat lukrativní smlouvy. Loňský Turnaj mistryň v Shenzhenu měl rekordní dotaci ve výši 14 milionů dolarů.

"Ženský tenis se neprodává tak dobře, protože ten mužský je lepší ve všech směrech. Není tak atraktivní pro sponzory ani investory. Mnoho lidí si neuvědomuje, že ženský tenis je praktický neprodejný. Maria Šarapovová ani Anna Kurnikovová už nehrajou, Serena Williamsová může brzy skončit, to je pro ženský tenis velký problém. Chyběla by tahounka," myslí si i tak Safin.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

85
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sleduji obojí.
Reagovat
Fandina
Atraktivnější jsou podle mě holky, nejen vzhledem, ale hrají i zajímavější tenis, nikdy nevím, jak to dopadne. Ale co se týká sportovního výkonu, rychlosti a síly, tak s kluky se to srovnávat nedá. A je logické, že jsou to jiné kategorie. Z tohohle pohledu je asi logické, že mužský tenis přináší víc diváků a víc peněz. Jde o sport a tam se výkonnost očekává. Ale když slyším slovo atraktivní, tak to si spojím spíš s tenisem holek.
Reagovat
FulnekUltras
typicky konzumní, a ještě k tomu sexistický názor
Reagovat
FulnekUltras
sport dnes bohužel stojí až příliš mnoho na "celebritách" - což je do značné míry dáno tím, že většina lidí sama nesportuje vůbec resp. čím dál míň - a tak jsou logicky v popředí "investoři", milióny, chechtáky atd. atp. - tento trend obecně v dohledné době neskončí, zato zcela určitě skončí Kong i Big3, takže nutně vyvstává otázka, koho si komerční šmelináři vyvolí potom - vzhledem k rostoucímu množství různých lákadel a rozložení zájmu diváků ale spíš odhaduju, že prostě i tenisti se budou muset finančně uskromnit - a rozhodně to nebude na škodu - oddělené financování ATP a WTA však může fungovat pořád - jen ještě chvíli vyčkejme, až moribundUS konečně potáhne do hayselu především z lidských duší a podvědomí
Reagovat
misa
mě zajímá jen když hraje Federer. Společné turnaje mužů a žen znamenají to, že ženy hrají na horších kurtech, s horší kvalitou přenosu (kamery nejdou na malých kurtech umístit v tak dobrých pozicích jako na těch velkých). Ale pokud by měl ženský tenis velké problémy a tohle by byla šance na jeho záchranu, tak proč ne.

Kurnikova nehraje skoro už dvacet let.
Reagovat
Nola
celkom mimo realitu, zeny, aspon tie v T10 urcite nehraju na horsich kurtoch... si si dobre uletela, aj horsie postaveni pani na rebricku hraju na zapadlych kurtoch, toto privilegium si musis predsa nejak vydobit, niekedy dostanu prednost domaci hraci, co je prirodzene, ale organizatori ziju s predaja vstupeniek predsa necakas, ze budu hrat na centri dve hracky na spodu prvej tridsiatky
Reagovat
Cico93
Uletela? Však to je on.
Reagovat
Nola
asi zensky nick? Michaela - Misa...
Reagovat
misa
Jméno končící na -a nemusí být nutně ženské, např. Jirka, Jarda, atd.
Reagovat
Nola
Jirka a Jarda je v pohode, tam by som sa v ziadnom pripade nesekla, uz si ta zapamatam, no...
Reagovat
Cico93
To je ako ten nanuk tvarohový miša.
Reagovat
FulnekUltras
mnemotechnická pomocka ;-)
Reagovat
paddy
a nebo Misha Zverev
Reagovat
Nola
masa a medved misa...
Reagovat
misa
Samozřejmě že hrají. Odpozorováno za spoustu let společných turnajů jako třeba Miami, Madrid, Cincinnati. V dobách, kdy se ještě nepřenášely všechny zápasy, dali klidně na kurt bez kamer i hráčku top 10.
Reagovat
Nola
ja si fakt nepamatam, ze by Pliskova, alebo Kvitova hrala na nejakom zapadlom kurte, ale ked myslis......
Reagovat
jirkaS
asi jsem divnej, mám radši WTA,
respektive ženský sport :-(
Reagovat
blixa
Vůbec nejsi divnej, divný jsou všichni ostatní :-D Vítej v klubu ;-)
Reagovat
lvicek
Taky to tak vidim!
Reagovat
jirkaS
abych to upřesnil, ženský sport má "NĚCO"
(anglický výraz "IT")
Reagovat
FulnekUltras
mileniál by řekl "přidanou hodnotu" ;-)))
Reagovat
jirkaS
na mileniála sem starej ;-D
Reagovat
FulnekUltras
nám už musí stačit takové to malé domácí překrvení ;-)))
Reagovat
sojka1
jen si zvyste ega, jen si mudrujte, hlavne, ze holky budou mit prachy... :-))
Trochu vazneji, pokud si polepsi, zakonite to musi zvysit i kvalitu....
Reagovat
smazaný uživatel
nemusi,kvalita môze aj klesnut a prijmy zdvihnut,to je caro komuniznmu:)
Reagovat
sojka1
:-)) predstavuju si, ze to blaho, co budou pak mit ;-) vic zamotivuje, pritahne vic holek, vyssi konkurence bude tlacit na kvalitnejsi vykony, kvalitnejsi pripravu, kvalitnejsi trenery, zazemi a tak.... uz si to maluju, jak se na ne vali davy, super... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak v tom pripade som aj ja za
Reagovat
Nola
damy aj doteraz zarabali viac nez slusne ak porovnavam ostatne damske sporty, kvalita sa nezdvihla, Osaka vyzerala, ze by mohla, trebars spolu s Biancou, mozno sa este dockame, ale pravdou je, ze dnes moze vyhrat GS hociktora....
Reagovat
sojka1
je to muj osobni nazor, ale cely zivot zjistuji, ze co me tenisove ohromovalo, bylo vzdycky nejakym zpusobem casem prekonano.... kvalita zenskeho tenisu vcetne pripravy, kterou zahrnuji hodne siroce, se zvysuje neustale, dnesni holky by stare hvezdy smazly. Vubec nesrovnavam zadne jednotlivce, styly, dominanci, generace a nijak necestuji v case ani nepocitam nadobi, protoze to se v neustale se menicich podminkach ani srovnat neda. Jen vidim, ze moderni zensky tenis by ten praveky prejel. Dnesni holky jsou vyborne, jdi se podivat na vlastni oci, zive, co zahrajou! A verim, ze az jim i Dom neco prihrne, budou jeste lepsi... :-))) Ale nikdy nebudou hrat jako muzi, protoze jsou to zeny. A divim se Maratovi, ze jen pocita a neni empatictejsi, rostla vedle nej Dinara. Ale co se divim, je to Tatar! ;-)
Reagovat
Nola
zensky tenis mam z minulosti celkom slusne nasledovany, mozno si nepamatas, ze som fandila Dementieve, kralovnej dvojchyb.... Wimblas 2009 vs Serena bol top zapas.... nemozes predsa zrovavat generacie hracok, priposobili by sa, Clijsters prisla po materskej a zmazla ich vsetky, zenam dnes chyba osobnost, chyba im rivalita
Safin mi je ukradnuty, ale nemam pocit, ze by tvrdil nieco, co je mimo realitu, fanklub Fedexa zensky tenis nezaujima, si taka vynimka z pravidla... ja si pozriem aj damske zapasy, ale ak si mam vybrat je jasne koho si radsej pozriem, bohuzial so zlucenim nesuhlasim, z dovodu, ktory som uviedla, radsej si pozriem Doma, Tsitsiho, Zvereva.... ako hracky postavene podobne na rebricku
Reagovat
sojka1
tak ja jsem prave venovala 4 radky vysvetlovani, ze nesrovnavam, ale trvam na tom, ze dnesni holky jsou vyborne a ty po nich budou zase jeste lepsi... a co se tyka Kim, jo, velkolepy navrat, ale nikdy nezapomenu jeji symbolicky zapas s Robson... ;-) Rivalita dneska urcite nechybi, kazda chce vyhrat a kazdy zapas i kazda kariera ma svuj pribeh, staci si ho na tom kurtu precist a ja to casto delam. A klidne se budu divat, jak trojci Putinka a je mi uplne fuk, ze soucasne hraje Tsitsipas nebo Sasa... ale nic se nedeje, to jsou ty ruzne uhly pohledu.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
nejde o to ci si dobry,menej dobry,vynikajuci,rychlejsi,silnejsi a pod.,aj ked to zvysuje-znizuje prevdepodobnost,ide o to ci ostatny su ochotny za tvoj vykon-sluzbu zaplatit,Leos Mares ako spevak nie je ziaden zazrak a niekolkokrat vypredal monohotisicovu arenu,to iste Rytmus hoci v inom obore(boxoval ci take nieco),aj ked ja ani na jedneho z nich by som svoje peniaze neutracal,mnoho inych vsak ano
Reagovat
paddy
Leoš má Zlatého slavíka + zlaté a platinové desky!

https://www.youtube.com/watch?v=7ILwlasu66c
Reagovat
smazaný uživatel
to som nevedel,myslel so,ze to u vas vyhravaju kazdorocne uplne neocakavane Gott a Bila:),nakoniec som na Maresa ani neutocil,ved sa s nim poznam osobne,neviem ci si na mna este spomina:)),vyhral pokrovy turnaj,povedal mi ze to je jeho prve turnajove vitazstvo v zivote ja som skoncil druhy,akurat jeho muzika je pre mna nepocuvatelna,pravdepodobne mate v Prahe a okoli iny vkus:-P
Reagovat
blixa
Dělá si z tebe pr.del, Leoš žádnýho zlatýho slavíka nemá. Leoš je nezpěvák, nedokáže správně zazpívat ani notu, je to jen recitátor do hudby. Zlatý a platinový desky mít asi bude, to je dneska za pár kousků ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
uz som si to stihol zistit,tiez mi tam nieco nehralo
Reagovat
paddy
V roce 2001 vyhrál v soutěži Český Slavík Mattoni skokan a objev roku.
a v mužské kategorii
2001 12.
2002 7.
2003 10.
2004 13.
tak bych ho nepodceňoval, patřil mezi naší špičku :)

https://fanclub-leosmares.estranky.cz/clanky/neco-o-leosovi___.html
http://www.ceskyslavik.cz/

https://www.youtube.com/watch?v=9GG_JIukGto
Reagovat
blixa
To jako fakt ? Sice poněkud obskurní kategorie ale i tak, strašný !!!
Reagovat
Krisboy
Proč by Mareš nemohl mít Zlatého slavíka? Vždyť v té "soutěži" o zpěv vůbec nejde...
Reagovat
sojka1
reagovala jsem jen na Nolku, ze se kvalita zenskeho tenisu nezdvihla.... poklesly vkus soucasneho sportovniho divaka budu resit az zitra.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
na Camillu Giorgi sa dokazem pozerat aj niekolko minut v kuse,este nie som strateny pripad:)))
Reagovat
Nola
Misko Juzny este pritvrdil, vraj nedokaze vymenovat hracky T10 ? urcite ich pozna, ale.... ak sa niektorym ceskym fanusikom zda, ze zensky tenis je rovnako sledovany, je to sposobene tym, ze mate 2 spickove hracky.... tenis je globalny sport, jedna mala krajina, ktora ma dve spickove hracky, nemoze ovplyvnit pohlad na tenis ako celok
Reagovat
Pe3k
Seoul 2006 Exhibition Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=wvApi7iAPdg
Reagovat
safi1313
Konečně někdo , kdo se nebojí to říct
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Nenela
Ach boze, zase jeden uplakany machista. Uz si nekde precetl, ze vydavat svuj nazor za vseobecne uznavanou pravdu nefunguje? Znam mnoho lidi, kteri to maji presne naopak. A velke ososbnosti v tenise? Na tech to rozhodne nestoji, rozlicnost je rozhodne zajimavejsi nez 3 dokola se opakujici figury.
Reagovat
Ereinion
jasně, je pár lidí, kterým se líbí, že u žen nehraje takovou roli servis...ale obecně mají muži o dost vyšší sledovanost, stejně jako u každého jiného sportu...lidi prostě chtějí vidět nejvyšší možnou kvalitu.
Reagovat
lvicek
Kvalita, to je rekla bych celkem relativni pojem. Mne muzsky tenis dost nudi, treba snovy zapas Karlovic - Isner, to je panecku kvalitka... Pri sledovani zapasu mi jde o zajimavost, napinavost, krasne vymeny, udery, moznost zvratu atd. Takze jak objektivne definovat kvalitu tenisu? Jako treba kdo da rychlejsi podani, ten ma kvalitnejsi tenis?
Reagovat
Krisboy
Ach bože, zase jedna uplakaná, co nesnese, že někdo má jinej názor než ona. Podle mě Safin nic nevydává za všeobecnou pravdu, ale říká právě jen svůj názor. Jako ty, jako já, jako všichni zde.
Btw. kde v tom vyjádření vidíš pláč? Já ho cítím spíše z tebe.
Reagovat
fazil
Ma pravdu, akorat se obavam, ze to sjednoceni bude znamenat jeste vetsi socialismus nez je v tenise nyni. Stejne dotace a odmeny? Kdo ten nesmysl vymyslel? Zensky tenis vydela cca 10% toho, co muzsky tenis. Mozna ani to ne.. Tak proc by mely mit stejne penize? Fakt tomu nerozumim. Dementni moda politicke korektnosti...
Reagovat
Kozoroh
Kdo vymyslel nesmysl rovných odměn v tenise? Odpovím ti, že Billie Jean Kingová, ta na to začala tlačit jako první ze všech. Že je zapřísáhlá feministka nemusím dodávat.
Reagovat
paddy
zrovna u Kingové to nedává smysl, jestli je vůdčí typ, pak v lesbickém páru hraje chlapa, tzn. měla by bojovat mužské odměny :)
Reagovat
hippos
mazej k plotne a soupej nohama!
Reagovat
Nola
kazdy ma pravo na nazor a posielat niekoho kvoli tomu k sporaku ? tym, len potvrdzujes, ze si potrebujes zvysit ego, ako pisala jedna dama vyssie
Reagovat
hippos
Nic nezvysuju, jenom ji posilam na jeji misto, kdyz ona sama nevi kam patri.
Reagovat
Kozoroh
Podívej se na zahraniční tenisová fóra, třeba Tennis Warehouse. Příspěvku o mužském tenisu je tam několikanásobně víc než o ženském. Ceny za grandslamová finále mužů jsou dražší, než u ženských finále, protože je o ně větší zájem, sledovanost mnohem vyšší, dle statistiky BBC sleduje 71 % tenisových fanoušků prioritně mužský tenis. Safin nestřílí od boku.
Reagovat
ttopi
Co je na tom machistického? Některé věci jsou zkrátka faktem. V modelimgu jsou zajimavější ženy, muže sekretáře skoro neuvidíš a ve sportu jsou zajímavější muži. Nevím, proč má furt potřebu v tom někdo hledat něco divného.
Reagovat
blixa
Machistické je na tom všechno. V modelingu jsou zajímavější ženy ? No, dámy asi budou mít jiný názor. Sekretáře abys pohledal, jasně, protože macha přeci nikdy nebudou dělat sekretáře, že :-D . A ve sportu že jsou zajímavější muži ? No jak pro koho, pro mě tedy rozhodně NE !!!
Reagovat
FulnekUltras
Zde jasně viditelný a hmatatelný důkaz. ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=wEqZBQioeYI
Reagovat
Mayo
Má recht. Žensky labilny tenis sa nechytá.
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
paddy
předpokládám, že se jazyk naučil během školení u Castra na Kubě, když ho vyslala KGB :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ne 8 let ve Valencii, neb jak rikal v tom rozhovoru. V rusku nebyly ani rakety, nic proste :D)
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze agent KGB ve Spanelsku se specialni misi v Argentine:)
Reagovat
Mrkev05
Souhlasím se Safinem, to je realita.
Reagovat
blixa
Blbec !!!
Reagovat
Kojinho
Nemůže říct názor, že dle něj je mužský tenis atraktivnější?
Reagovat
Krisboy
Blbec je leda ten, kdo si myslí, že ženský tenis je komerčně stejně atraktivní jako mužský.
Reagovat
blixa
V tom s tebou naprosto souhlasím !!! ;-)
Reagovat
Krisboy
Uf...tak to se mi ulevilo. Už jsem se bál, že budeme ve při :D
Reagovat
blixa
No, vepři možná jsme :-D. Ženský tenis (a sport vůbec) je mnohem atraktivnější !!! ;-)
Reagovat
paddy
pokud nejste vepři, pak jste určitě prasata očumující ženské :)
Reagovat
blixa
To víš, co nám starcům taky jiného zbývá ... :-D
Reagovat
Krisboy
"Nám starcům..?"
Mluv laskavě za sebe :))
Reagovat
blixa
Neboj, mluvím jen za sebe. To byl jen takový řečnický obrat ;-)
Reagovat
paddy
Množné číslo je typické pro královské rody
Reagovat
blixa
Ale prd, u králů to bylo z důvodu odlišení od plebsu, nebylo to míněno jako množné číslo jak jsem to použil.
Reagovat
blixa
Abych to upřesnil, bylo to "my král", já jsem použil "my starci" ;-)
Reagovat
Kozoroh
Pravda bolí, že? :)
Reagovat
tommr
spojení ATP a WTA může být do budoucna výhodný i pro ATP. Federer, Nadal a Djokovic už moc dlouho hrát nebudou a bez nich může být mužský tenis na tom ještě hůř než ženský ...
Reagovat
smazaný uživatel
to urcite
Reagovat
smazaný uživatel
sorry,napisal si ze "muze",to môze
Reagovat
smazaný uživatel
dokonce môze aj uplne skrachovat
Reagovat
Nola
Dom Thiem, ktory sa nechce delit so svojimi kolegami bude urcite nadseny....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist