Otec a syn Kolářovi zamlžili odpověď na otázku ohledně nacistického dědečka – zase. Děsivá agitka České televize, kde pletou hroby s pomníky. Záběry maršála Koněva, osvoboditele Prahy a Osvětimi, ve skladu pod hadry


Starostu Koláře (TOP 09) už unesli? Česká televize včera odvysílala neuvěřitelnou reportáž o demontáží pomníku Koněva a starostovi, který se údajně skrývá, protože je mu v patách údajný ruský agent s kufrem. Jde krystalickou ukázku fake news v režii dezinfomačních médií Respekt a ČT, tak se na to podívejme podrobněji.



Nacistický (pra)dědeček

Byl dědeček Petra Koláře, propagátora amerických radarů a kandidáta Drahoše, nacistický kolaborant Otto Kolář? Starosta Ondřej Kolář i jeho otec Petr Kolář na tuto otázku opět neodpověděli – a opět odkazují na jiné příbuzné.


Starosta Ondřej Kolář se údajně skrývá, ačkoli není jasné před kým. Jediným důvodem je zřejmě vymyšlený článek v časopisu Respekt, jehož autorem je jeho známý Ondřej Kundra (který chce, aby se Česká republika omluvila za holokaust).

“Moji oba dědečkové ještě žijí, ani jeden z nich se nejmenuje Otto,” uvedl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář v reportáži. Dobrá, ale na to se nikdo neptal.

Nacistický kolaborant Otto Kolář – pokud byl opravdu příbuzný starosty Koláře, musel být jeho pradědečkem, ne dědečkem.


Gestapácký kolaborant Otto Kolář žil od roku 1942 v Praze, po válce zemřel v Rakousku někdy po roce 1945.

Sami tomu nevěříme, že by byl pradědeček rusofobního starosty nacista, ale bylo by dobré mít jistotu.





Pokud je to celé pomluva – a doufejme, že ano, není nic snažšího, než ji vyvrátit: Ukázat doklad jména pradědečka (obou).


Ostatně: Institut Aleny Vitásové podal dle zák. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím žádost na Ústav pro studium totalitních režimů o podání informace ve věci činnosti gestapa v Českých Budějovicích a Praze, práce u gestapa v létech 1938 – 1945 související s osobou vystupující pod jménem Otto Kolář, nar. 17. 5. 1908.

V této souvislosti institut připravuje i dotaz na Mezinárodní instituce, které se touto otázkou zabývají.


Synům by se neměly předhazovat hříchy otců. Bylo by však na místě si to celé vyjasnit. Ať je pokoj.




Maršál Koněv měl v Praze 6 pomník, ne hrob!

Pomník maršála Koněva byl POMNÍK – a neměl tedy nic společného s žádným hrobem. Starosta Kolář, Česká televize a další dezinformační média pořád dokola opakují, že to byl hrob.


Pomník maršála Koněva byl slavnostně odhalen v roce 1980. Chrání ho smlouva o Přátelství, podepsaná prezidentem Havlem.

Prezidenti Havel a Jelcin podepisují smlouvu o ochraně (mimo jiné) pomníku maršála Koněva (1993).

Na pomník maršála Koněva se vztahuje mezinárodní smlouva o Přátelství, ratifikovaná parlamentem. Odstranění této sochy je hrubým porušení této smlouvy. Proto zahájila ruská strana šetření. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až opět let.




Kachna dezinformačního Bakalova týdeníku Respekt o ruském agentovi s ricinem

Bakalův dezinformační týdeník Respekt vypustil v posledním vydání kachnu, že se po Praze už potlouká ruský agent s kufříkem s jedem ricin. Zdroj uvedl pouze obecně: bezpečnostní složky.


Ruská strana tvrzení o agentovi označila za kachnu, česká ho odmítla komentovat. Ruský mluvčí označil zprávu za “další kachnu”.

“Jde zřejmě o dezinformaci děsivých rozměrů,” míní někteří odborníci. ZDE

“Buď pan Kundra šíří poplašnou zprávu, nebo se jedná o únik informací. Pokud je tam úmysl zavraždit nějaké politiky, pak byl spáchán trestný čin ve stádiu přípravy vraždy. Takový člověk měl být dávno zadržen a vyšetřován. Nebo je třeba vyšetřovat novináře Kundru,” řekl deníku Arfa bývalý policejní prezident Stanislav Novotný.


Celé to zkrátka smrdí. Osvědčená vazba Respekt – Česká televize tentokrát selhala, když Česká televize, zřejmě pro jistotu, pustila dál jen kachnu s “agentem bez ricinu“.




Tři politici mají ochranku, ale není jasné proč

Kachnu s agentem bylo třeba zřejmě vypustit, aby byl důvod pro uvolnění peněz daňových poplatníků na ochranku pro starostu Koláře. Starosta prý dostává výhružné e-maily – ale totéž se děje každému druhému politikovi.


Prý jsou ohrožení tři politici, ale… Jeden se nechtěl s Českou televizí bavit a druhý se z odpovědi vykroutil. Ochotně spolupracoval jen třetí – Kolář.

Ochranka za několik desítek tisíc korun denně po dobu několika měsíců, to je silná káva i pro ty, kteří upozorňují dlouhodobé na plýtvání veřejnými financemi v Praze 6. Její odůvodnění stojí a padá s tvrzením, že je v Praze ruský agent, který chce unést rusofobního starostu.


Jenže: Pokud onen agent existuje – a řádí tu už tři týdny – proč ho policie dávno nezatkla? Je možné, že by si to celé Respekt vymyslel a zneužil předpokládaného “bez komentáře” bezpečnostních služeb? Že šlo o jakousi tajnou dohodu, sloužící k dezinformaci veřejnosti?

Pokud je to pravda – a sami tomu nevěříme, pak by šlo o plýtvání veřejnými prostředky v době karantény v řádech milionů korun.



Prezident Zeman: “Přesunutí sochy maršála Koněva považuji za její zničení.”

“Odstranění sochy maršála Koněva považuji za hloupost. Zničení totiž nemusí být fyzické, to může být dáno i přesunutím,” uvedl prezident Miloš Zeman pro TV Prima.


Prezident Zeman: “Přesunutí sochy znamená vlastně jí zničení.”

Ve smlouvě o Přátelství je jasně uvedeno: “Zajišťovat péči o vojenské pomníky.” Pokud by byl výklad ten, že starosta Kolář “pomník zničil”, znamenalo by to mnohem vážnější situaci.

Stanovisko prezidenta – a bývalého prognostika tak může předznamenat dalším vývoj. Záležitost nyní ruská strana vyšetřuje. Viníkům hrozí až pět let vězení, mohou být odsouzeni i v nepřítomnosti a vyhlášeno po nich mezinárodní pátrání. Česká strana je povinna jednat v součinnosti, opak je porušení mezinárodních smluv.


Ministr zahraničí: Česko-ruské vztahy? No, zatím je čtvrtek…

Přístup českého ministerstva zahraničí je třeba hodnotit jako obrovské selhání. Dodržování mezinárodních smluv je jeho základní povinností. Pokud je poruší, nebo jejich porušování jen přihlíží, pak je třeba očekávat ostrou reakci druhé strany.


Maršál Koněv pod hadrem: Je tohle důstojné místo pro osvoboditele Prahy, Osvětimi a poloviny Evropy od nacistického Německa?

Válka o Prahu

Hra, které jsme svědky, je velmi podobná dezinformačním praktikám amerického Deep State, zaměřených proti prezidentovi Trumpovi – včetně absurdního obviňování kde koho, že je “agent Kremlu”, “Ruský šváb či troll”, nebo že je “prorusky zaměřený”.


Praha je pod silným tlakem virtuální reality, jejímž projektorem je proamerická ideologie. Otec starosty Prahy 6 Petr Kolář má jako zaměstnanec prestižní americké firmy vazby na vlivné politiky v USA, především na Demokratickou stranu USA. Nejde tu tedy jen o pomník.

Skutečným cílem není maršál Koněv, ale výstavba amerických vojenských základen a radarů na území České republiky.


Celá reportáž Reportéři ČR Pomsta za maršála ZDE



close
Arfa.cz: Aby ti už neunikl žádný příběh