Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak čelit výzvám doby – nikdy neříkej nikdy

PR článek

Každý prožíváme současnou situaci trochu jinak. Podle svých podmínek, zaměření, životních vizí i hodnot. Mnoho z nás pociťuje různou intenzitu obav a strachu z budoucnosti jak osobní, tak ekonomické. Na toto téma jsme uskutečnili rozhovor s libereckou učitelkou autoškoly, paní Janou Bartošovou.

Jak jste vstoupila s Vaším podnikáním do roku 2020?
No to je historie…jsem učitelkou autoškoly a do svých 33let jsem byla zapřisáhlý odpůrce volantu. Jenže nastala doba a okolnosti, které si žádaly své změny, a já za volant musela. Výzva stát se učitelkou autoškoly přišla po šesti letech a pro mě byla v prvém okamžiku až humorná. Představa pro introverta jako jsem já, že se budu živit prací s lidmi, byla skoro nepřijatelná. Ale opět nastaly okolnosti/změny, které tomu nahrávaly, a já se odhodlala. Je tomu 13 let a za tu dobu jsem se se svou profesí sžila a vytvořila si „jméno“ a silnou základnu zákazníků. Do roku 2020 jsem šla s jistotou, že mám pevně zaběhnutou firmu a s plným nasazením. V zaběhlých kolejích.                                                                                           

Jak jste vnímala první informace o nastupující epidemii „chřipky“ a následné striktních opatření?    
V prvním momentu jsem to nebrala vážně. Člověk je tak nějak rád zajetý ve svém pohodlí a říká si mnoho povyku pro nic. Závažnost situace se mě začala dotýkat, až když přišla první opatření a zavřely se školy. 

Jak se Vás osobně dotklo přísné opatření a co se Vám honilo hlavou? 
Opatření zákazu činnosti bylo jako náraz rozjetého vlaku do betonové zdi. Samozřejmě první, co se honí člověku hlavou, jsou finanční dopady, a jak dlouho to bude trvat. Teprve s odstupem času vnímám, jak moc jsem byla tím rozjetým vlakem. Shon, kolotoč stále dokola a mnoho důležitých věcí mi proklouzávalo mezi prsty. To ale vidím až teď. V prvé fázi jsem začala vnímat, že se dění zastavilo a pomyslný vlak už nikdy nevyjede po stejných kolejích. Jsme na přelomu, kdy minulost zůstane během krátké doby daleko za námi a v budoucnu budou „ve hře“ ti, kteří rychle pochopí změny a přizpůsobí se, tak jako se stalo v mém životě již několikrát.  Vyvstalo mnoho otazníků a palčivá potřeba hledat odpovědi.

Jak jste se k obavám postavila?
Začala jsem si definovat změny. Velkou změnou je rychlý vývoj a přesunu podnikání do online prostoru a potřeba se umět online zviditelnit. Komunikace online nabyla na významu i rozsahu a je potřeba se jí naučit. Další změnou je vnímání významu vztahů. V podnikatelské sféře se nadále na trhu prosadí ti, kdo budou umět stále udržovat vřelé vztahy s partnery a zákazníky. Tuto změnu silně vnímám i v oblasti rodiny a známých. Jsem doma již šestý týden a oživuji v sobě ty krásné pocity vytváření rodinné pohody bez shonu a stresu. Kdy si sednu v klidu k jídlu a mohu si ho vychutnat bez myšlenek na tisíc věcí… a nějak více jsme si všichni blíž. Vnímáme více potřeby druhých a nutnost držet pohromadě. Můj přítel během tohoto období prodělal infarkt myokardu a tak si ty hodnoty uvědomuji mnohem intenzivněji. Jak se mi nechtělo zkraje zůstat doma, tak se mi dnes nechce navrátit do toho rozjetého vlaku… ale finance tlačí.

Co pro Vás změny znamenají?  
Změny se provozu autoškoly nejspíše nedotknou, vypadá to, že zájem o řidičský průkaz nepoklesne. Ale vyvstala moje potřeba nové vize do budoucna. Nikdo neví, jak se nadále pandemie bude vyvíjet, a další prostoje by mohly mít ničivý finanční dopad. A sázet na jednu kartu a být zase v tom samém kolotoči… to není zrovna dobrá vize do budoucna. 

A tak se v mé a přítelovo hlavě zrodil projekt, který dává naději na zlepšení finanční situace lidí bez potřebných investic, což v důsledku pandemie může být pro mnohé zajímavé. Postavili jsme ho na dvou základech. Jedním jsou přítelovo zkušenosti z doby minulé a druhým jsou změny ve strategiích postavených na online marketingu a dobrých, mezilidských vztazích s podporou silné firmy. Chceme vybudovat komunitu lidí, kteří vnímají stejnou potřebu podobné vize do budoucna, a do komunity předávat životní zkušenosti.  Proto Vztahový byznys.  Inu nikdy neříkej nikdy….

…pokračování příště.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vztahová poradna, Jana Bartošová, autoškola, Jana Rabasová, podnikání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak čelit výzvám doby – nikdy neříkej nikdy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.