Skupina DACHSER oznámila složení nového představenstva

Skupina DACHSER oznámila složení nového představenstva

Skupina DACHSER oznámila složení nového představenstva, které se v čele s Burkhardem Elingem se ujme funkce 1. ledna 2021; Bernhard Simon a Michael Schilling přejdou v roce 2021 do dozorčí rady.

Bernhard Simon, CEO, a jeho zástupce Michael Schilling, COO Road Logistics, po 31 letech úzké spolupráce na operativních řídicích pozicích ve společnosti DACHSER vstoupí v roce 2021 do dozorčí rady tohoto mezinárodního logistického providera. Bernhard Simon se pak stane předsedou dozorčí rady. Novým CEO rodinné společnosti DACHSER bude od 1. ledna 2021 Burkhard Eling, který je členem představenstva již od roku 2013 jako CFO.

„Michael Schilling a já ke konci roku 2020 předáme naši odpovědnost v představenstvu další generaci vedení. Tímto společným krokem, který byl v plánu již dlouhou dobu, dáme nový impuls pro budoucnost společnosti,“ řekl Bernhard Simon. „I když krize způsobená koronavirem je velkou výzvou pro celý tým managementu, neuvádí v pochybnost naši dlouhodobou strategii. Teď je důležité provést roky plánovanou výměnu generací počínaje vrcholovým managementem společnosti. Jsme přesvědčeni o tom, že společnost DACHSER dokážeme dobře provést příštími měsíci,“ dodal.

Rovněž k 1. lednu 2021 převezme Stefan Hohm jako Chief Development Officer (CDO) odpovědnost za nové oddělení „IT & Development“, které se zabývá výzkumem a vývojem, inovačními tématy, IT, kontraktní logistikou a globálními oborovými řešeními. Alexander Tonn vstoupí do představenstva společnosti DACHSER jako COO Road Logistics. Do té doby bude nově obsazena také pozice CFO. Edoardo Podestà bude nadále členem představenstva jako doposud – ve funkci COO Air & Sea Logistics.

„Burkhard Eling, Stefan Hohm a Alexander Tonn se po mnoho let osvědčili v odpovědných pozicích ve společnosti a rozhodujícím způsobem spoluutvářeli vývoj společnosti DACHSER v uplynulých letech,“ uvedl dále Bernhard Simon. „Společně s Edoardem Podestou a naším budoucím CFO budou od roku 2021 tvořit tým managementu, který bude dynamicky reagovat na ústřední témata příštího desetiletí – digitalizaci v kombinaci s blízkostí k zákazníkovi, udržitelný rozvoj a nedostatek odborných pracovních sil,“ dodal.

(lan)

Foto: DACHSER

spinner