Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Herbst byl po vyléčení z covidu-19 propuštěn z nemocnice

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 28. dubna 2020 17:22
Biskup Herbst byl po vyléčení z covidu-19 propuštěn z nemocnice

Biskup Karel Herbst
Autor: Wikipedia.org / Creative commons

Praha - Emeritní biskup Karel Herbst byl dnes po vyléčení z nákazy koronavirem propuštěn z nemocnice do domácího léčení. Biskup se léčil ve střešovické nemocnici, pobýval ale přechodně také v Nemocnici Na Homolce poté, co se mu přitížilo.

U biskupa Herbsta bylo 28. března potvrzeno onemocnění covid-19. Pracovníci arcibiskupství, kteří s ním byli v posledních dnech v kontaktu, včetně kardinála Dominika Duky, nastoupili do karantény. U nikoho dalšího se ale nákaza podle dřívějších informací neprokázala.

Ve čtvrtek 2. dubna se Herbstův stav zhoršil. Byl uveden do umělého spánku a napojen na umělou plicní ventilaci a byl převezen do Nemocnice Na Homolce. Po Velikonocích se jeho stav zlepšil a měl negativní testy na koronavirus.

Herbst je emeritní pomocný biskup pražský. Na funkci pomocného biskupa na vlastní žádost rezignoval v roce 2016. Důvodem byla únava a vysoký věk.

Herbst se vyučil elektromechanikem elektrických lokomotiv a osm let tuto práci vykonával v lokomotivním depu v Praze, při zaměstnání odmaturoval na gymnáziu. V letech 1968 až 1973 absolvoval Cyrilometodějskou bohosloveckou fakultu v Litoměřicích. V roce 1973 přijal kněžské svěcení od kardinála Františka Tomáška. Působil jako kaplan v Mariánských Lázních, poté na Svaté Hoře u Příbrami. V polovině 70. let přišel o tehdy potřebný státní souhlas k výkonu duchovenské služby, když byl udán, že při čtení vánočního pastýřského listu vynechal větu o výročí osvobození Československa Sovětskou armádou. Léta se živil u podniku Úklid, stejně jako tehdejší myč oken Miloslav Vlk, pozdější pražský arcibiskup.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)