Úřad ombudsmana? Řečeno slovy klasika Wericha, zámek plný právníků,

a přesto tam nikdo nerozeznal – nebo snad nechtěl rozeznat?? – Státní archiválie v Rájci od majetku samosprávy! Rčením že jde prý o majetek samosprávy se úřad alibisticky vymanil z odpovědnosti, což se nakonec prokázalo jako nepravda. Případ má ještě jednu konotaci, vztahující se i k dnešku. Totiž tvrzení, že stát nemůže zasahovat do majetku a jednání samosprávy.

Dnes viz kauzu Koněv…

Dřív se tomu říkalo profesní lež….Cožpak tu máme feudální panství???

Tento díl diletantismu byl reakcí na mou stížnost v kauze krádeže státních dokumentů kauzy Salm. Nakonec samozřejmě je rozeznalo ministerstvo vnitra, podpořilo můj požadavek a nařídilo pod hrozbou žaloby vytvořit na úřadě atmosféru vrácení protokolních knih, kde je Salm definován jako člen německých anobrž nacistických organizací.

Takže na mé trestní oznámení, které PČR definovala jako krádež protokolních knih v hodnotě 340.000 korun restituci za 11 m Iliad, nakonec zloděj musel – aby zachránil úřad před žalobou – anonymně vrátit.

Za ochranu státního majetku jsem nakonec dostal medaili Jana Žižky v Domě armády v Olomouci, ČSBS v Praze udělil Čestné kříže Mgr. Nečasové a mne, a krajský hejtman Zlatou medaili kraje…

Nedaleko Vrchního soudu, kde jsem byl předtím v kauze Salm souzen a osvobozen od sankcí (jež pak znovu uvalil Nejvyšší soud, ale už jen zlomkem původní žaloby).

Nemluvte mi nic o úřadu ombudsmana – chrání všechny jiné, jen ne vlastence a pozůstalé po obětech nacismu. Byla porušena má občanská práva na státní doklady k osobnostnímu sporu – ale to úřad ombudsmana nikdy nezajímalo

Dr. Jiří Jaroš Nickelli, ČSOL Brno I

Po 27. 4. 2020 v 12:22 odesílatel karel hel <karel.hel@seznam.cz> napsal:

Funkce ombudsmana naprosto zbytečná“, říkal veřejně tehdejší předseda Poslanecké sněmovny a pozdější prezident republiky. Klausovu názoru navzdory však funkce vznikla a prvním ombudsmanem se stal uznávaný právník a ministr spravedlnosti Otakar Motejl. Po něm se funkce ujal Pavel Varvařovský, jenž na funkci rezignoval v roce 2013. Po něm zákonodárci zvolili Annu Šabatovou, které v únoru tohoto roku naštěstí končí mandát a zákonodárci vybrali nástupce JUDr. Křečka. Bývalý ombudsman Varvařovský nabídl trochu jiný pohled na úřad ombudsmana. „Už když jsem odcházel, tak jsem měl k dispozici zhruba 60 kolegů právníků. Už to se mi zdálo příliš. Dneska je tam právníků asi 120. A dneska už ta instituce vypadá pro lidi zvenku také jako jakési ministerstvo se spoustou lidí. Pokud byste si udělal průzkum mezi lidmi a zeptal se jich, co dělá ombudsman, tak jsem zvědav, jak by to dopadlo,“ poznamenal Varvařovský. Zdá se mu zbytečné, abychom měli ještě dětského ombudsmana. „Já si myslím, že smyslem institucí je aby pro lidi byli čitelné, aby věděli, s čím tam mohou jít a s čím jim tam pomohou, aby nefungoval jen pro menšiny“ shrnul své stanovisko Varvařovský. Pavel Varvařovský se pustil do Šabatové. „Brňácí vědí, že ombudsmanovi přibyla i budova. Pak se tam možná ještě prokope tunel až na Špilberg a bude z toho monstrum. Těch lidí je tam tolik, že oni už mají práci sami se sebou a už nepotřebují ani ty lidi venku.

Chybět nám Šabatová nebude.

Šabatová legalizovala papíry "třináctileté nalezenkyni Aničce" alias Báře Škrlové z kuřimské kauzy týrání dětí a dodnes se neomluvila, že tím umožnila prodloužení týrání dětí o několik let. Šabatová se svým manželem Petrem Uhlem byly ty hlásné trouby, které 17.11.1989 zatelefonovaly do západních rádií a vytroubili do světa neověřenou informaci, že na Národní třídě byl zabit "student" Martin Šmíd, alias agent STB Ludvík Zifčák. Šabatová má 3 děti a všechny tři se živí na účet politických neziskovek. Šabatová a její snacha Horáková rozpoutaly, spolu s neziskovými vítačskými aktivisty, šátkovou aféru "fake" muslimské třicetileté (!) prý studentky, imigrantky bez dokladů totožnosti i bez dokladů o vzdělání, která se domáhala "studování" na škole a která zažalovala český stát za to, že nemůže chodit do školy (kam ale nebyla ani přijata!) v muslimském šátku!!! Šabatová se nadšeně angažovala v aféře, kdy cikánská aktivistka a "provokatérka" obcházela realitní kanceláře a lovila ty, které nechtějí pronajmout byt Romům, jelikož si to majitel výslovně nepřeje. Atd. atd. Dost bylo rodiny Šabatových a Uhlů!!!Tento nadbytečný úřad zrušit bez náhrady, vždyť máme české právo a soudy. A politické neziskovky zrušit taky!!!!...

Senát a ombudsmana zrušit a v státním rozpočtu přibude hezkých pár stovek milionů ročně. 120 právníků k ruce ombudsmanovi, no to mě doslova porazilo.....Je to jen černá díra na peníze daňového poplatníka a dobře placená trafika pro kamarádíčky. Jaké mají výsledky, komu se zodpovídají???