Meduňka

Vítej, květnová Meduňko!

Milí čtenáři, květnové číslo MEDUŇKY právě vychází! A je pro vás připraveno i v elektronické verzi na emedunka.cz
Na titulní straně má krásný a radostný obrázek Ivo Ševčíka, nazvaný Zářivé srdce. A právě kolem SILNÉHO SRDCE A ZDRAVÝCH CÉV se „točí“ hlavní téma tohoto nového čísla.
Kdo by nechtěl mít srdce zdravé jako zvon a cévy až do vysokého věku zdravé a pružné! Proto jsme oslovili naše autory, kteří ve svých článcích toto téma pořádně probrali z různých pohledů a nabízejí vám, milí čtenáři, řadu užitečných rad a informací. O významu citového života píše ve svém článku MUDr. Tomáš Lebenhart. „Na počátku je neschopnost rozlišovat důležité a nedůležité. To je důsledek velké převahy rozumu a myšlení (tedy ega) a ignorace svého srdce, potažmo pocitů a potřeb. Tím, že vše chceme kontrolovat, oddělujeme se od proudu Života a srdce krvácí“, objasňuje zkušený a oblíbený lékař proces vzniku některých problémů.
„Srdce nastoluje harmonii, ale harmonii v našem životě ke své funkci také potřebuje“, vysvětlují ve svém článku Jak mít zdravé srdce naši osvědčení autoři MUDr. Vlaďka Strnadelová a Jan Zerzán. Dozvíte se také, které jsou nejlepší srdeční bylinky (věděli jste třeba, že srdci velmi prospívá naše obvyklá vánoční ozdoba – jmelí?), proč je dobré méně solit nebo jak své srdce uzdravit a posílit – láskou…
Dva články se podrobně  věnují různým možnostem podpory imunity (autorkami jsou naturopatka Charlotte Matysková a MUDr. Monika Sičová), lektorka jógy Yvona Švecová nabízí konkrétní, velmi účinné techniky na zvládání stresu a obav, v cyklu výprav do pozemského života a dalších světů se autorka Eva Joachimová tentokrát věnuje období dětství.
V tomto čísle Meduňky najdete i další rozhovor – povídali jsme si v něm s duchovní léčitelkou Jožkou Wenkeovou o podstatě duchovního léčení, o jejím novém projektu speciálních energetických „lázní“, které vybudovala se svými spolupracovníky za Prahou i o procesu transformace současného světa a lidstva. MUDr. Ludmila Eleková pro nás v článku nazvaném Máme se bát koronaviru přehledně shrnula důležité informace o tématu, které už druhý měsíc ovlivňuje náš život.  A jako pomoc v současné nesnadné době je tady pro vás výjimečné biotornické působení Tomáše Pfeiffera! Samozřejmě v květnové Meduňce najdete také pravidelné rubriky (Píseň mého srdce, bylinářské povídání Václava Větvičky, seriál o práci s duší Marie Plochové Hlávkové i tradiční Astrokukátko…

…a ještě mnohem víc nabízí nová Meduňky, tak si ji nenechte ujít!

Dali jsme si na ní záležet a přejeme všem hezké čtení!

Vaše redakce

Koupit Meduňku