Star Wars (Hvězdné války)
93/100 - 70×

Star Wars(Hvězdné války)

Kdysi dávno v předaleké galaxii… Touto legendární větou odstartovaly v roce 1977 Star Wars, jeden velký fenomén, který přetrvává doteď. Star Wars je příběh ve vzdálené Galaxii, kde spolu soupeří síly temných Sithů s dobromyslnými Jedii. Kdo zvítězí v galaktických bitvách? Spravedlivá republika, nebo lstivé Impérium?

USA | 1977 | Vysílá se
vysílání
11 sezón | | 120 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Fantasy
hrají
Laura Dern (Amilyn Holdo), James Earl Jones (Anakin Skywalker), Domhnall Gleeson (Armitage Hux), Jaime King (Aurra Sing), Shirley Henderson (Babu Frik), Jimmy Smits (Bail Organa), Wen Jiang (Baze Malbus), Bill Hader (BB-8), Bonnie Piesse (Beru Lars), Garrick Hagon (Biggs Darklighter), Nick Kellington (Bistan), Jeremy Bulloch (Boba Fett), Riz Ahmed (Bodhi Rook), Mark Hamill (Boolio), Anthony Daniels (C-3PO)

Leslye Headland smazala několik příspěvků na sociálních sítích poté, co dostala práci od Lucasfilmu, proč tomu tak je?

Leslye Headland smazala několik příspěvků na sociálních sítích poté, co dostala práci od Lucasfilmu, proč tomu tak je?

Zdá se, že temný stín padá na Lucasfilm stále víc a víc. V posledních letech a měsících málokdy studio ohlašuje své projekty oficiální cestou a bohužel se k nám dostanou informace z druhé ruky. Co je přesně za problém v Lucasfilmu a co přesně v posledních letech nefunguje?

4 5
29.4.2020

Nedávno jsme vám přinesli informaci, že se tvůrkyně Leslye Headland postará o nový Star Wars seriál pro streamovací stanici Disney+. Je to talentovaná tvůrkyně, která je zodpovědná třeba za úžasný seriál Russian Doll, přesto celý internet bohužel řeší úplně něco jiného. Ještě než si povíme, co se vlastně děje, pojďme si rozebrat politiku Kathleen Kennedy v posledních letech a to, jak Lucasfilm oznamuje nové projekty.

Je přirozené, že se nejdříve řekne, jaký projekt se chystá, o čem bude a do jakého období bude spadat. Bohužel v posledních letech na to jde Lucasfilm trošku jinak a místo všech výše popsaných charakteristik, které by nás mohly nasměřovat, zda nás bude či nebude seriál zajímat, nám studio řekne, kdo bude hlavní postavou, jaké bude mít pohlaví a nejlépe ještě barvu pleti a sexuální orientaci.

V minulých letech byl takto například oznámený romantický film pro ženy (který byl nakonec zrušen), kniha zaměřená na ženské hrdinky ze světa Star Wars či animovaný seriál. Těch příkladů je samozřejmě více. Lucasfilm s novou trilogií šlápl vedle, a i když se Jon Favreau a Dave Filoni snaží hasit, co se jen dá, někdy to vypadá, že se studio vůbec nepoučilo ze svých chyb.

Na najmutí Leslye Headland není pochopitelně nic špatného, ale to, jaké informace se k fanouškům dostanou a jakou formou, je zřejmě ten největší problém, proč Disney tak ztrácí důvěru diváků. Zda tady máme vinit studio, které v propagaci svých projektů dlouhodobě selhává, nebo prostředníky, kteří se dostanou k zákulisním informacím dříve a pak je taktéž jinak interpretují, je něco, o čem bychom mohli debatovat ještě dlouho.

(Kathleen Kennedy není u fanoušků oblíbená. Foto: Disney)

Nic to ovšem nemění na faktu, že prakticky všechny zahraniční filmové servery rozebírají neustále to samé dokola – Leslye Headland jakožto silná žena bojující za svá práva bude mít na starosti seriál, o kterém se nic neví, pouze to, že hlavní postavou bude taktéž žena. Doufejme, že tentokrát se s ženskými postavami naloží o mnoho lépe, protože doposud se to studiu až na výjimku Jyn Erso dlouhodobě nedaří.

Rose Tico a Amilyn Holdo to schytaly na plné čáře. Rey sice byla zpočátku oblíbená, ale jako postava není až tak uvěřitelná. Přišla ke svým schopnostem jako slepá k houslím, bez jakéhokoliv výcviku dokázala porazit všechny protivníky v nové trilogii a nikdy neprohrát. Zkrátka uvěřitelnost této postavy, která si prakticky nikdy nesáhla na dno, je velice malá. A to nepočítáme, že ve finále ukradla příjmení Skywalkerů, Lukeovi ještě meč, a dokonce i loď. Zdá se, že vždy za vším stojí ten pravý Palpatine.

Nyní ale zpět k Leslye Headland. Ta si na svém Twitteru smazala okolo 250 příspěvků po vzoru režiséra Riana Johnsona. Rodina Disneyho má velice přísná pravidla, a tak nikdo nechce dopadnout jako James Gunn (který ve finále ze všeho ale vyvázl jako vítěz) či Johnny Depp, kteří to kvůli svým temným minulostem a nevhodným příspěvkům od Disneyho pěkně schytali. Mimo jiné je Leslye Headland na svých sociálních sítích velice hlasitá, například prohlašovala, že bílé ženy by měly vystoupit z davu v Hollywoodu a prát se o své místo na scéně.

Celé to působí hrozně zvláštně. Kathleen Kennedy má dlouhodobě problémy snad s každým tvůrcem. Proslýchá se, že jen Rian Johnson neměl s prezidentkou Lucasfilmu žádné potíže. Již mezi J. J. Abramsem a Kathleen Kennedy to pěkně skřípalo, Gareth Edwards byl odklizen na druhou kolej a Rogue One zachraňoval Tony Gilroy, Phil Lord a Christopher Miller dostali u Sola padáka, Colin Trevorrow letěl na hodinu a tvůrci Game of Thrones si taktéž sbalili své švestky. Leslye Headland ještě ani nezačala a už tu jsou problémy.

Co si celkově myslíte o politice Lucasfilmu? A proč Marvel Studios dokáže představovat své projekty oficiálně, efektivně a tak, jak chce, zatímco Lucasfilm celou dobu tak mlží, že se k nám musí vše dostat až z druhé ruky?

Zdroj: ComicBook.com

Diskuze /13

téčko171

Protože Kennedy není Feige. A zrovna Star Wars jako sága by přitom tak zoufale potřebovala někoho takového, tj. člověka, který je zcela oddaný předloze a lore, ale přitom se nebojí experimentovat tam, kde je to vhodné, který řekne bude to takhle a takhle, ale zároveň dá jednotlivým režisérům a jejich týmům dost volnosti na to, aby se v rámci nastaveného směru sami dostatečně realizovali (jako u MCU Waititi nebo Gunn). Na druhou stranu Feige je v tomhle směru vážně až unikátní samorost a já už tak 4 roky říkám, že by mu měli v Hollywoodu (nebo minimálně v sídle Disney) postavit sochu.

webmaster
29.4.2020 | 12:28:10
the Grand Inquisitor

Jednoduchý řešení – vyměnit vedení lucasfilmu.

29.4.2020 | 12:32:31
JuRas

Proč je smazala? Protože byla asistentka Weinsteina, kterej je brán jako sexuální predátor a zneužívač žen. To docela vrhá špatný stín.

Taky se proslíchá, že tohle oznámila bez souhlasu vedení Disney, čím je dostala do úzkých. Bylo evidentní, že se snažili hasit její naprostý fiasko tím, že najali zkušené tvůrce na Mandaloriana, který slavil úspěch.

29.4.2020 | 13:28:29
DHARMA4,8

Jako divákovi je mi úplně jedno jaké rasy a orientace jsou herci, tvůrci, štáb a atd…, hlavně když se produkt povede a bude mít uvěřitelný, zajímavý příběh, který bude mít zároveň hlavu i patu. Jestli bude hrdinou droid, Sith, Jedi, pašerák nebo někdo a něco jiného je mi uplně jedno.

29.4.2020 | 13:51:05
Railbot

Dokud na SW nebudou dohlížet jen lidé jako Filoni, Favreau, Hilgado, tak to lepší nebude.

#7 dovahkiin
29.4.2020 | 14:48:15
m.dak

No podle mě je důležitý rozdíl, že Marvel s Dysneyem fůzoval, přičemž si vedení Marvelu vymohlo kreativní kontrolu, takže jim do toho nemůžou papaláši z myšáka kecat, zatímco Lucasfilm koupil Dysney jak to stojí a leží, takže se tam následně chovají jak na dobytém území.

29.4.2020 | 17:49:27
dovahkiin

#5 Railbot: Kdo je Hilgado?

#9 Blackhand47XD
29.4.2020 | 18:14:49
sFík

Je to vina Kenedyové. Ostatně staré přísloví říká: „Ryba smrdí od kny“ :) hezký den.

29.4.2020 | 19:51:32
Blackhand47XD

#7 dovahkiin: Pablo Hidalgo je taková chodící Star Wars Wikipedie, která pracuje pro Lucasfilm a tvůrci se s ním chodí neustále radit.

#10 dovahkiin
webmaster
30.4.2020 | 19:06:58
dovahkiin

#9 Blackhand47XD: To byl vtip, páč to napsal blbě a já to jako zmetek chtěl vypíchnout, kdo je Hidalgo vim, párkrát když jsem koukal na nějaký videa o epizodách rebels tak tam mnohdy říkal hrozný blbosti.

1.5.2020 | 17:59:51
Svjatogor

Jsem jedinej, komu noví troopeři připomínají kachny? :-D

#12 Zilwicky
2.5.2020 | 20:01:26
Zilwicky

#11 Svjatogor: Nie, vsak samotny Kylo bol taká emo kačka :D

6.5.2020 | 17:54:59
LMDizajn

Myslím že tá fotka, ako má zamestnankyňa Lucasfilmu na stole pripnutú fotku prečiarknutého Luka Skywalkera hovorí za všetko…

15.5.2020 | 16:01:24
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nejoblíbenější postavy

Reklama

Co se aktuálně děje

Adam Driver: Vykoupení Bena Sola nemělo nastat, změna nastala až v průběhu natáčení

Adam Driver: Vykoupení Bena Sola nemělo nastat, změna nastala až v průběhu natáčení

Ben Solo se v závěru sequelové trilogie dočkal pohádkového vykoupení a polibku na cestu do jedijského nebíčka. Nicméně prvotní plán byl úplně jiný. A neměl ho jen Colin Trevorrow, ale dokonce i J. J. Abrams. Kylo Ren se neměl vykoupit a naopak měl upevňovat svou pozici na temné straně Síly.

Zajímavosti

Herečka Padmé Amidaly odmítá, že by George Lucas natočil alternativní konec Epizody III

Herečka Padmé Amidaly odmítá, že by George Lucas natočil alternativní konec Epizody III

Je libo alternativní konec, kde Anakin porazí Obi-Wana, svrhne císaře a bude vládnout Impériu on? Nebo ještě ujetější konec, kdy Padmé Amidala se postaví svému manželovi a připraví ho o život? Natočila se někdy takováto scéna pro Epizodu III, nebo jde jen o fámy fanoušků?

Plakát

Plakát

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama