Kovář dočasně opustí United: Pokud by se našel vhodný klub v League One, bylo by to skvělé

Kovář dočasně opustí United: Pokud by se našel vhodný klub v League One, bylo by to skvělé

Nadějný teenager Matěj Kovář už je součástí struktur Manchesteru United nějakých sedmadvacet měsíců a za tu dobu si udělal v hierarchii Rudých ďáblů velmi dobré jméno.

V juniorce United je jasnou jedničkou, na podzim se na Old Trafford upsal na další čtyři roky a od úvodu roku se navíc dennodenně připřavoval s áčkem, kde roste po boku takového brankáře jako David de Gea.

Na jeho situaci a oťukávání s prvním týmem nic nezměnilo ani to, když musel u kormidla skončit José Mourinho, jehož vystřídal Ole Gunnar Solskjaer.

"Rád na pana Mourinha vzpomínám. Je úplně jiný, než jak vystupoval v médiích. Byla to od něj spíš póza, aby ochránil tým a tlak strhnul na sebe. Při tréninku byl přístupný, lidský. Považuju ho za jednoho z nejlepších trenérů na světě," pronesl na webu sport.cz odchovanec Slovácka.

Z hvězd už vyjukaný není. "Myslím, že jsem mezi kluky v áčku zapadl dobře. David De Gea je pohodář, snaží se mi pomáhat. Je empatický typ člověka, pozná přesně okamžik, kdy je pro radu správný okamžik. Udělal jsem progres. Když jste každý den vedle takových borců, kteří mají přes sto startů v Premier League, je to obrovská zkušenost. Jak s nimi chodím často, beru to už jako normální trénink. Je s nimi taky legrace. Prostě kluci jako každí jiní. Největší ránu má asi Markus Rashford, fakt má bombu. Jsem někdy okouzlený, co ti hráči dokážou, jejich kvalita je neuvěřitelná," rozplýval se na sport.cz český talent.

Je podle něj šance vystrnadit Davida de Geu na lavičku již v dohledné době? "Abych pravdu řekl, ani jsem o tom takhle nepřemýšlel. Jdu postupnými krůčky a doufám, že jednou v té brance United skončím. Musím se snažit dál a doufat, že se jednou dostanu až na vrchol," doplnil klient agenta Viktora Koláře, jehož slova vyšla na sport.cz.

Od léta by však měl rudou stranu Manchesteru opustit a získávat ostré soutěžní ostruhy v League One, případně Championship. To vše v rámci dočasného hostování. "Všichni si myslíme, že hostování pro mě bude nejlepší varianta, abych se otrkal v dospělém fotbale. Rád bych zůstal na Ostrovech, pokud by se našel vhodný klub ve třetí lize, bylo by to skvělé. Postupně bych se chtěl posouvat výš," uzavřel na sport.cz vytáhlý Kovář, jenž už si podal ruku i s legendární postavou United Sirem Alexem Fergusonem.