Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mrazivé záběry: Pustila se hromosvodu a udělala krok do prázdna! Policisté zachránili sebevražedkyni

Autor: miv - 
29. dubna 2020
17:21

Pořádně náročný zásah za sebou mají policisté z Ústí nad Labem, kteří zachránili život 44leté opilé ženě. Ta chtěla spáchat sebevraždu skokem ze sedmého patra. Policisté naštěstí dorazili na místo včas a dostali ji do bezpečí. Přitom stačilo málo a mohlo dojít k tragédii. 

Opilá žena s psychickými problémy způsobila pořádný rozruch v centru Ústí nad Labem. Rozhodla se ukončit svůj život skokem z okna. „Policejní hlídka vyjela na základě informace od operačního důstojníka k ženě stojící v okně bytu v sedmém patře panelového domu. Stála na parapetu a držela se pouze hromosvodu,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Čtveřice policistů na nic nečekala, vyběhla do bytu, kde se rozdělila. „Jeden kolega s ní komunikoval a já z druhé místnosti čekal na vhodný okamžik. Pak se ale najednou pustila hromosvodu a udělala krok do prázdna,“ popsal drama jeden ze zasahujících policistů.

Na nic nečekal, okamžitě ženu objal v pase a strhnul do bytu. „V jednu chvíli jsem si myslel, že ji neudržím a vypadne mi, bylo to hodně náročné, ale naštěstí jsme to zvládli,“ doplnil policista. Ženu si poté převzala do péče záchranka.

Video  Policisté zachránili život ženě, málem skočila ze sedmého patra paneláku. 
Video se připravuje ...

Na podobné zásahy jsou policisté sice cvičení, přesto je to pro každého z nich vždy psychická zátěž. „Teprve později jsem si uvědomil, co všechno se mohlo stát. Asi bych se těžko srovnával s tím, kdyby to skončilo tragicky,“ svěřil se policista. „Hluboce se klaním policistům za tento zákrok a jsem hrdý, že je tady máme,“ dodal šéf ústecké policie Vladimír Danyluk.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání