Hlavní obsah

Světový pohár v parkurovém skákání bude v Olomouci až v srpnu

Olomouc

Světový pohár v parkurovém skákání bude letos v Olomouci o dva měsíce později. Jedna z nejprestižnějších jezdeckých soutěží v Česku se kvůli pandemii koronaviru uskuteční až na konci srpna. Pořadatelé to oznámili v tiskové zprávě.

Foto: Sport.cz

Přední česká parkurová jezdkyně Anna Kellnerová.

Článek

"Pevně doufáme, že se i přes nepříznivou situaci podaří závody odložené o dva měsíce uspořádat, byť s určitými omezeními. Grand Prix však zůstane na stejné kvalitativní úrovni dle pravidel pro Světový pohár," uvedla Michaela Smrčková, ředitelka Equine Sport Centra Olomouc.

Loni se olomoucký SP konal pošesté, tradičním termínem byl konec června. Tentokrát se bude závodit se od 26. do 30. srpna. Organizátoři počítají s omezenou účastí zahraničních jezdců, nižší obtížností i dotacemi.

"V tuto chvíli není jasné, kdy a za jakých podmínek bude možné závody organizovat, ani kdy a za jakých podmínek budou otevřeny hranice. Avšak náš cíl jako pořadatelů je jednoznačný. Organizační tým Equine Sport Center Olomouc udělá vše pro to, aby se v letošním roce v Česku konaly alespoň jedny závody se statutem CSI," dodala Smrčková.

Reklama

Související témata: