Ve slovanské adventuře The End of the Sun ovlivňujete osudy postav ohýbáním času

30. 4. 2020 12:48 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V Polsku se už tři roky rodí zajímavý projekt The End of the Sun, který má zejména svým prostředím poměrně blízko k českému Kingdom Come: Deliverance. Herně ale nepůjde o historicky přesné RPG s náročnými souboji a haldou questů. V tomto případě jde o poměrně tradiční first person adventuru inspirovanou skutečnou historickou Evropou, ale s prvky fantasy.

Svět The End of the Sun je na první pohled opuštěný. I když se můžete svobodně procházet po jeho krásné přírodě a navštěvovat mnohá stavení, na vesničany zde nenarazíte. Ne běžným způsobem. Ashter (postava, za kterou hrajete) umí cestovat časem a jen tímto způsobem se setkává s jinými lidmi, respektive s obrazy minulosti, se kterými nemůže komunikovat přímo.

Vidí ale útržky dávno proběhlých událostí, které dokáže poměrně snadno změnit. Tříčlenné studio se rozhodlo demonstrovat tyto hrátky s časem ve dvacetiminutových komentovaných záběrech. Vše se točí okolo ohňů, které postupně zapalujete a odhalujete tak další střípky z minulosti.

Vždy se vám přehraje krátká situace, kvůli které lidé nedosáhli svých cílů a vy musíte přijít na to, jak změnit chod dějin tak, aby nakonec byli šťastní. Ve videu jde o poměrně jednoduché, přímočaré hádanky, tak doufejme, že se později dostaví i nějaká výzva.

zdroj: The End of the Sun

The End of the Sun je primárně o sledování osudů lidí napříč mnoha lety a různými ročními obdobími. S pomocí zcela rozpálených ohňů se budete přesouvat v čase a sledovat, jak se svět kolem vás mění a postavy stárnou. Zároveň se tímto způsobem zpřístupní nové oblasti, když se vám například podaří přimět někoho k postavení mostu přes řeku. Některé hádanky se dokonce budou řešit napříč několika roky. 

Koncept zní rozhodně zajímavě a prostředí je nám Čechům blízké a sympatické. Nicméně je vidět, že jde o projekt pouhých tří vývojářů, kteří za sebou zatím nemají nic velkého. Animace a modely postav jsou velmi zastaralé a ani prezentované vyprávění není zrovna oslnivé.

Nicméně vývoj je stále v plném proudu a leccos se do finální verze může změnit (doufejme k lepšímu). Tvůrci navíc od 6. května budou vybírat finance na Kickstarteru, aby se mohli naplno věnovat dokončovacím pracím.

Projektu fandím a dokážu nad lecčím přimhouřit oko, ale snad to nebude až tak béčkové, jak to teď působí a vypadá.

Nejnovější články