InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Možnost výstavby nových kabin v Dražejově krystalizuje

 Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

    Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

DRAŽEJOV – V jarní části I. B třídy skupiny B by čekal fotbalisty Dražejova boj o záchranu. Ve čtrnáctičlenné tabulce byli třetí odzadu s minimálním náskokem. Na 12. příčce měli deset bodů při bilanci 2 výhry, 4 remízy a 7 porážek (skóre 14:31). Předčasně ukončená sezona kvůli epidemii koronaviru pro ně tak znamenala, že si nejnižší krajskou soutěž zahrají potřetí v řadě i v nové sezoně. „Nedohrání ročníku byl rozhodně správný krok. Zdraví lidí je v tomto případě na prvním místě,“ uvedl sportovní a PR manažer klubu Petr Mach.

 

Bylo to tedy dobře i z toho důvodu, že by byla narušena regulérnost? „Ukřivděni se mohou cítit ti, kteří hráli ve svých soutěžích o postup. Podle FAČR však ještě mohou postoupit administrativní cestou při potřebném doplnění soutěží. Trochu radosti asi budou cítit ti, co hráli ve svých soutěžích o udržení, ale určitě za všechny mohu říct, že bychom se nejraději potkávali na hřištích," zmínil. Už přes měsíc trvající opatření nařízená vládou znamenala prakticky ukončení veškeré sportovní činnosti. „Přišli jsme o tréninky a utkání jak v mládeži, tak mezi dospělými. Na střídačku se teď s kolegy věnujeme údržbě hřiště a pracím v areálu stadionu," upřesnil Petr Mach.

Dražejovské áčko tedy bude, jak už bylo zmíněno, znovu hrát I. B třídu, béčko bude pokračovat v nejnižší III. třídě. „Vniveč přišla hlavně zimní příprava, kterou jsme měli opravdu kvalitní. Kluci vzali přípravu na jaro opravdu vážně," zdůraznil. U mládeže vnímá sportovní manažer i jiné aspekty a poukazuje na ně. „Mladí hráči se nemohou věnovat svému oblíbenému sportu a ztratili kontakt s kamarády. Někteří přišli o možnost připravit se na přechod do vyšší kategorie. Začínat budeme de facto od nuly, i když všichni hráči dostali doporučení a videa k trénování za stavu nouze," zmínil Petr Mach.

Profesionální sportovci v Česku už mohou za dodržení stanovených podmínek trénovat, ti amatérští stále ne. Zatím není ani jasné, kdy se pro ně opatření uvolní. „Půlroční nečinnost může být znát v úvodu sezony na herním projevu jak jednotlivců, tak i družstev. Je na nás trenérech, abychom kvalitou tréninků toto co nejvíce eliminovali. Doufám, že se stávající opatření do nadcházejícího ročníku nijak výrazně nepromítnou a že začne dle předběžných návrhů FAČR, tedy dospělí ve druhé polovině srpna a mládež od 1. září. A samozřejmě i s diváky na tribunách, pro ty fotbal hrajeme."

Příprava v Dražejově začne podle Petra Macha hned, jakmile budou uvolněna opatření vlády. „Pokud bude možnost, tak do začátku prázdnin budou trénovat všechna naše družstva. Dospělí pak budou mít pauzu 14 dní a potom hned zahájíme přípravu na nový ročník. Určitě budeme hrát více přípravných utkání, a to ve všech kategoriích. Zápasové praxe je potřeba co nejvíce, tu žádný trénink nenahradí, zejména když je situace taková, jaká je," upřesnil.

Co trápilo v nedohrané sezoně Dražejovské nejvíc a co mělo výrazný vliv i na jejich postavení v soutěži, to bylo především proměňování šancí. „Těch jsme si v některých utkáních, například s Husincem či s Kestřany, vytvořili opravdu velké množství a jejich nevyužití nás stálo body. Kromě debaklu od Strunkovic jsme prostě soupeře nedokázali o potřebný jeden gól přetlačit a hodně utkání skončilo naší těsnou prohrou, nebo remízou," konstatoval sportovní manažer.

Realizační týmy zůstanou ve stejném složení u všech družstev. A-tým navíc posílil o dva kvalitní hráče a vracejí se další po zranění. „Nečekali jsme, jestli sezona bude ukončena, či ne, a v zimním přestupním termínu jsme jednali." Co se týče možných finančních ztrát, ty se podle Petra Macha budou sčítat až na konci roku, kdy oddíl obnovuje smlouvy s reklamními partnery. „Doufám, že nám zůstanou příznivě nakloněni alespoň v takové míře jako doposud. Jisté ušetření je kvůli současné situaci v oblasti nákladů na energie."

A palčivá otázka nových kabin, které klub nutně potřebuje a o něž řadu let neúspěšně usiluje? Došlo k nějakému posunu v této oblasti? „Kabiny? Já už z toho slova mám doslova strach. Letošní zima se na nich opět podepsala, budova je zralá na demoliční výměr. Dokud nekopneme do země, nechci nic předjímat, ale jistá možnost výstavby nových kabin krystalizuje. Snad to dobře dopadne. Jinak by to byl pro nás v následující sezoně existenční problém," uzavřel Petr Mach.

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    PR manažer ? A já furt, co nám v tom našem "okresním Slavoji" chybí.

    Vloženo 1.5.2020 06:55:45

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Přesně :D podle článku se jim bortí na hlavu kabiny, v soutěži jsou na padáka....ale maji PR manažera :D

      Vloženo 1.5.2020 07:26:49

      • čtenář 

        Reagovat

         

        Také mají ale plno dětí, které tam začínají s fotbalem. ;-)

        Vloženo 1.5.2020 11:56:16

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    On je fakt PR :-)

    Vloženo 30.4.2020 18:40:03

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    PR manažer v I. B...... ty kraavo :D

    Vloženo 30.4.2020 14:41:14

    • fanoušek fotbalu 

      Reagovat

       

      když obětuješ život fotbalu... já jim to přeju!!!

      Vloženo 30.4.2020 19:01:46

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Tak to v těhle soutěžích obětuje většina....také jim to přeju, ale je to spíš k smíchu :)
        Také se mohl nazvat ředitelem komunikace jako třeba ve Spartě :))

        Vloženo 1.5.2020 03:43:30

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace