Hlavní obsah

Sekretářka vytáhla na Bidena sexuální nařčení

Právo, CNN, ROŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí pokus demokrata Josepha Bidena (77) o Bílý dům naráží na velmi choulostivý problém. Jeho někdejší sekretářka na něj totiž podala trestní oznámení kvůli údajnému sexuálnímu útoku a politik je teď pod sílícím tlakem, aby se vyjádřil.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Bývalý americký viceprezident Joe Biden.

Článek

„Jsem ochotna pod přísahou spolupracovat s kteroukoli bezpečnostní složkou, protože se to stalo. I když před 26 lety,“ řekla nyní 56letá Tara Readová serveru Business Insider.

Odstup čtvrtstoletí však vzbuzuje podezření médií, že jde o načasovaný krok v něčí režii, který má Bidena poškodit. Prezidentské volby v listopadu budou navíc první v éře hnutí MeToo proti beztrestnému sexuálnímu zneužívání žen.

Incident se údajně odehrál roku 1993 v Bidenově senátní kanceláři. Readová je jednou z několika žen, které si už loni stěžovaly na jeho nemístné dotyky a polibky.

Biden: Opatření na podporu ekonomiky musí být mnohem větší

Amerika

Tehdy řekla, že jí položil ruku na rameno a prstem jel po krku, ale že nic nepodnikla, protože to nikdo neviděl. Nyní tvrdí, že ji politik přimáčkl ke zdi a rukama obtěžoval a že to vidělo víc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám