Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Dárek pro fanoušky. Noel Gallagher vydal ‚ztracenou' píseň kapely Oasis

Kultura

  16:00
Dnes již nefungující kapela manchesterských bratrů Gallagherů je i nyní považována za jednu z nejvlivnějších rockových uskupení. Ačkoliv Oasis nehraje již 11 let, stále existuje jedna píseň, jež fanoušci ještě neslyšeli. O půlnoci se objevila na internetu.

Kapela Oasis - Liam a Noel Gallagherovi. foto: FB OASIS

Píseň se jmenuje Don’t Stop… (Nezastavuj...) a na žádné studiové nahrávce manchesterské kapely nikdy nevyšla. Noel Gallagher na Twitter napsal, že jediná předešlá nahrávka této písně byla zveřejněná v rámci záznamu zvukové zkoušky na koncertě v Hong Kongu. „To bylo někdy zhruba před patnácti lety,“ dopsal hudebník.

„Měl jsem v izolaci úplně nekonečno času na zabíjení, tak jsem se konečně vhrnul na všechna ta nepopsaná cédéčka, co se mi válí po bytě. Osud tomu chtěl, že jsem narazil na demonahrávku, jež měla být již dávno ztracená,“ vysvětlil Gallagher to, proč vůbec píseň již neexistující kapely vypustil na internet.

Po rozpadu Oasis v roce 2009 se oba bratři vrhli na sólové dráhy. Noel slaví úspěchy s kapelou Noel Gallagher’s High Flying Birds, se kterou před měsícem vydal studiové album Blue Moon Rising. Liam Gallagher koncertuje jen pod svým jménem. Loni se představil v Praze v rámci festivalu Metronome. 

Žádní noví Oasis nebudou. Že jsem skvělý, to přece víte, tvrdí zpěvák Liam Gallagher

Reunion kapely Oasis je něco, co si fanoušci jistě přejí. Oba bratři mezi sebou mají stále zlou krev a v rozhovorech neustále dávají najevo, že nic podobného v plánu nemají.