Hlavní obsah

První kroky k návratu normálního života přineslo obnovení služeb

Novinky, Stanislava Dvořáková

Městská společnost Tepvos v Ústí nad Orlicí ukončila omezený provoz a otevřela Zákaznické centrum s běžnou otevírací dobou.

Foto: Stanislava Dvořáková

Městská společnost Tepvos otevřela Zákaznické centrumm s neomezeným provozem od pondělí do pátku.

Článek

Omezení obvyklých služeb představovalo mnohdy nečekané problémy a zvyšovalo napětí nepříznivé situace koronavirové pandemie.

Úlevu nouzového režimu přineslo zrušení dosavadního omezení provozu Zákaznického centra městské společnosti Tepvos, která na základě rozhodnutí, kterými vláda ČR postupně odstraňuje karanténní opatření, od pondělí 27. dubna otevřela všechny přepážky centra v běžné otevírací době, a to v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8 do 16 hodin a v pátek od 8 do 15 hodin. V uvedených dnech je možné také vyzvednout balíčky PPL a Zásilkovny cz.

Návštěvníci jsou pak podle vyvěšené informace povinni dodržovat trvající bezpečnostní a hygienická opatření. K ochraně zaměstnanců a příchozích cizích osob jsou přepážky vybaveny ochranným plexisklem a u vchodu do centra je návštěvníkům k dispozici dávkovač dezinfekce. K přepážce může přistupovat jen jedna osoba, vybavená obličejovou rouškou a zároveň všichni návštěvníci musí mezi sebou dodržovat minimálně dvoumetrový odstup.

Jako velká pomoc, zejména zahrádkářům a majitelům rodinných domů, byl obnoven provoz sběrného dvora v běžné provozní době, a to v pondělí, ve středu a ve čtvrtek od 14 do 18 hodin, v úterý a pátek od 10 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 18 hodin. I zde platí omezený režim, kdy občané musí dodržovat daná bezpečnostní a hygienická opatření, dbát pokynů obsluhy a používat vlastní přivezené náčiní.

Další novou příjemnou zprávu přináší vedení divize Vodohospodářské služby, a to snížení ceny vodného a stočného. Od 1. května vzhledem ke snížení daně z přídavné hodnoty dochází v Ústí nad Orlicí ke změně ceny vodného a stočného, kdy místo doposud fakturovaných 82.97 Kč za 1 krychlový metr spotřebované vody odběratel zaplatí 79.37 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám