První VR prohlídka v Česku – Katedrála sv. Václava

Každý den si uvědomuje, že virtuální realita bude měnit svět tak, jak ho známe. Díky tomu, že tuto technologii skvěle ovládáme, chceme začít ukazovat i konkrétní využití virtuální reality v praxi. Dosud jsme se zabývali pouze vzděláváním firem v rámci VR Education ale chceme ukázat i další možnosti využití. Konkrétně tedy, jak může vypadat budoucnost turistiky ve VR.


Jedna z prvních ukázek, kterou jsme realizovali v rámci naší sesterské agentury VR Motion, je virtuální prohlídka Katedrály sv. Václava v Olomouci (oficiální zpráva).


Prohlídka vás provede kompletně celou katedrálou, ukáže vám velkolepý výhled z nejvyšší kostelní věže v ČR. Zavede Vás také na koncert klasické hudby v samotné katedrále, kde si můžete vychutnat jedinečnou atmosféru. Podíváme se také do historické zvonice a krypty.


Prohlídka je v české a anglické jazykové mutaci a můžete ji zhlédnout v Arcidiecézním muzeu v Olomouci, Vault 42 Olomouc nebo Paralelní Polis Praha.


Kontakt:

Petr Sanetrník

petr.sanetrnik@vrmotion.cz

www.vrmotion.cz

Klíčová slova ČR-památky-turistika-internet-elektronika-firmy-VR Motion

Oblast
Olomoucký (ol)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
IT, telekomunikace
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.