Výstava Fenomén Igráček - Frenštát pod Radhoštěm

24.3.2020 – 1.5.2020, 23:59

Rádi bychom vás informovali, že vzhledem k současné situaci jsme bohužel nuceni změnit termín konání výstavy Fenomén Igráček, která měla od 24. března 2020 potěšit návštěvníky Výstavní síně Albína Poláška v Domě kultury ve Frenštátě pod Radhoštěm. Vynasnažíme se co nejdříve najít nejbližší možný náhradní termín, o kterém vás budeme včas informovat.

Výstava Fenomén Igráček míří do Frenštátu pod Radhoštěm. Mezi exponáty bude k vidění také originální figurka IGRÁČKA, v podobě frenštátského rodáka Jiřího Rašky, skokana na lyžích. Toho speciálně pro tuto výstavu zpracoval Miroslav Svoboda.

Putovní výstava o IGRÁČKOVI představí v prostorách výstavní síně Albína Poláška ve frenštátském Domě kultury populární figurku. A to v nejrůznějších povoláních a charakterech, v historických i moderních variantách.  Návštěvníci výstavy se seznámí s výrobou figurky, historií i současností oblíbené české hračky. Ti nejmenší si budou moci s IGRÁČKY pohrát v připraveném dětském koutku nebo si zakoupit bílého IGRÁČKA, kterého si podle své fantazie vyzdobí. Putovní výstavu připravil český výrobce her a hraček, firma EFKO-karton s.r.o., která IGRÁČKA vyrábí, ve spolupráci s Technickým muzeem v Brně a Inspirací Zlín. Výstava bude přístupná od 24. března do 1. května tohoto roku.