InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Všeználek

    Čtvrtek 2.5 10:00 - Knihovna, Písek

    Veselé pásmo říkanek, básniček, písniček a tvořivého hraní.

  • Hrátky v knihovně

    Čtvrtek 2.5 9:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na začátku května pokračuje v Třeboni odkalování vodovodní sítě

Ilustrační foto

Ilustrační foto

TŘEBOŇ - V týdnu od pondělí 4. do čtvrtka 7. května pracovníci společnosti Městská vodohospodářská Třeboň budou v rámci jarního odkalování vodovodní sítě odkalovat v Třeboni následující ulice: Boženy Němcové, Budějovická, Budovcova, Československé armády, Daskabát, Havlíčkova, Hliník, Hybešova, Chelčického, Jiřího Havlise, Komenského, Lázeňská, Na Rybníčku, Palackého nám., Polní, Přemyslova, Sokolská, Souběžná, Sportovní, Svobody, Šmeralova, Šustova, Táboritská, Třebízského, U Světa, Veslařská, Vrchlického.

„Při odkalování se zvýšeným průtokem vody uvolňují z potrubí usazeniny, které jsou pak vyplachovány přes hydranty. Část unášených usazenin se může dostat i do přípojek a způsobit hnědé zbarvení vody u odběratelů. V tom případě prosíme o intenzivní několikaminutové odpuštění vody z kohoutku až do vyplavení zákalu. Vhodné je odpouštět vodu co nejblíže vodoměru, aby se zákal nerozšířil do vnitřního rozvodu vody," uvádí společnost Městská vodohospodářská.

Při odkalování se v potrubí také mění tlak a tlakové rázy se můžou projevit nerovnoměrnou dodávkou vody.

V průběhu odkalování je třeba sledovat zabarvení dodávané pitné vody. Společnost doporučuje v těchto dnech omezit používání pitné vody tam, kde by zákal vody mohl být na závadu. Například při praní prádla, používání myček nádobí.

Při přetrvávajících problémech s kvalitou a dodávkou vody je třeba kontaktovat telefonicky nebo mailem zaměstnance společnosti.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace