I Jiří Hejcman začal běhat: „Mám trasu celých 400 metrů“

Mezi aktivní běžce se v průběhu nucené pracovní pauzy zařadil i Jiří Hejcman, který má rozeskoušenou roli eskamotéra Voltára Polgára v Prokletí nefritového škorpiona. Učinil tak na popud své ženy Pavlíny, která vybíhá do přírody pravidelně s Davidem Vackem.

„Několik desítek let jsem hrál závodně badminton s Davidem Vaculíkem. Ovšem pak přišly děti, David už jich má asi patnáct, pak začal stavět barák, takže to pominulo. Občas jsem si byl zaběhat jen tak, ale nepravidelně. A teď Pavlínka řekla, že si mám jít zase zaběhat, tak jsem šel,“ směje se Jiří. A přiznává, že každý začátek je krušný, i ten jeho běžecký.

„Už když vybíhám z domu, lidi si musí myslet, že se vracím z půlmaratonu, pořád se tvářím jako těsně před jeho cílem. Ukazoval jsem svůj styl známým, říkali, že to vypadá spíš jako rychlochůze. Ale obávám se, že i rychlochodci by mě předběhli,“ hodnotí své výkony nadějný běžec.

Dokonce si už našel i svou oblíbenou běžeckou trať. „Mám trasu přes Kunovský les ke Komárovi a zpátky. Je to všeho všudy asi 400 metrů, tak vůbec nevím, proč se kvůli tomu oblékám do běžeckého. Ale unavený jsem pak ještě tři dny,“ utahuje si sám ze sebe Jiří Hejcman.