Plzeň odkryla změny: Má čtyři posily a prodlužovala smlouvy. Kdo končí?

Foto: Jan Štěpánek, hcskoda.cz

1. května 2020, 8:25

Jan Šimek

Změny v kádru hlásí i Plzeň. Indiáni oznámili příchod čtyř hokejistů, s pěti hráči klub prodloužil smlouvu a zároveň potvrdil i odchody. Realizační tým Škody zůstává neměnný. Západočeši o tom informovali na svém webu.

Velká očekávání vkládá plzeňský klub do švédské posily Viktora Langa. Pětadvacetiletý obránce má za sebou angažmá ve druhé nejvyšší švédské soutěži a uplynulý ročník sehrál v prvoligovém Chomutově. Škodovka s ním uzavřela roční kontrakt.

„Sledoval jsem ho v Chomutově a hodně si od něho slibuji. Podával vynikající výkony. Je to takový typický švédský bek. Dobře bruslí i s přihlédnutím na jeho výšku, hraje silně pozičně a může být vidět i do ofenzivy. Doufám, že naše očekávání naplní. Navíc to je velký bek, kterého jsme potřebovali,“ vysvětluje sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Západočeši přivedli i Pavla Musila, který po výměně z Mladé Boleslavi do Olomouce ohromil extraligu. Ve 37 duelech nasázel třináct branek a na stejný počet jich přihrál. „Pamatuji si ho už z lajny z Mladé Boleslavi, když hrál s Lencem a Hykou. Už tam prokazoval potenciál a po výměně do Olomouce explodoval. Věříme, že pro nás může být přínosem, a že i bude,“ přeje si Vlasák.

Indiáni získali i staronové tváře. Jsou jimi Filip Suchý, jenž za Plzeň nastupoval formou střídavých startů už v loňském roce, a David Stach. Osmadvacetiletý útočník se na západ Čech vrací poté, co uplynulý ročník strávil v kladenském dresu. S oběma hráči se klub dohodl na roční smlouvě.

V Plzni se na nové roční smlouvě domluvili zadáci Vojtěch Budík s Romanem Vráblíkem i útočníci Jaroslav Kracík, Filip Přikryl a Luboš Rob. „Jména hráčů, se kterými jsme se domluvili na spolupráci, ještě nejsou finální. Stále s několika jmény jednáme, a ta bychom zveřejnili v nejbližších dnech,“ uvádí bývalý obávaný kanonýr.

Foto: Marek Sekáč, hcbilitygri.cz

V klubu naopak nebude pokračovat hned osm hráčů – Bohumil Jank, Adam Jánošík, Miroslav Indrák, Martin Heřman, Vojtěch Němec, Jaroslav Pavelka, Lukáš Pulpán a Patrik Zdráhal.

„Kdyby nenastala situace, která teď je, moc rádi bychom si minimálně jednoho z beků Jank – Jánošík nechali. Oba jsou to skvělí kluci, takže mě to moc mrzí. Stejně jako odchod Jardy Pavelky. Loni touhle dobou jsem byl přesvědčený, že máme perfektní dvojici. Ale po loňské sezoně, kdy Jarda měl takové obrovské trable, a my jsme záviseli jen na jednom gólmanovi, si to další rok nemůžeme dovolit. Přeju mu, ať se uzdraví a nastartuje se znovu. Není vyloučeno, že se znovu potkáme,“ pokračuje Vlasák.

„Míra Indrák sám chtěl vyzkoušet jiné angažmá, a proto odešel na hostování. Tomu také přeji, ať je zdravotně fit a ať zase kariéru nastartuje. Martin Heřman k nám přišel s určitou úlohou, ale pak ho sužovaly trable se zády. Uvidíme, jak to s ním bude do budoucna. S Vojtou Němcem jsem hodně mluvil už i v sezoně. Měl své představy, jak to s ním bude dál. Byl daleko od rodiny a svých malých dětí. Je to výborný hokejista, ale rozhodl se především z rodinných důvodů změnit angažmá. I když jsme se poté ještě bavili, jestli by u nás nebylo místo, ale finance na jeho pozici už byly uzavřené. Lukáš Pulpán je Plzeňák, který tu strávil dlouhou dobu, dostal však lukrativní nabídku z jiného klubu, kterou bychom s nejvyšší pravděpodobností nebyli schopni dorovnat,“ přiznává.

Aktuální kádr HC Škoda Plzeň

Brankáři:
Dominik Frodl, Kristián Kolář

Obránci:
Vojtěch Budík, Peter Čerešňák, Michal Houdek, David Jiříček, Lukáš Kaňák, Viktor Lang, Roman Vráblík

Útočníci:
Jan Eberle, Milan Gulaš, Matyáš Kantner, Jaroslav Kracík, Petr Kodýtek, Matěj Kolda, Sebastian Malát, Tomáš Mertl, Pavel Musil, Jakub Pour, Filip Přikryl, Luboš Rob, David Stach, Petr Straka, Filip Suchý.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz