Wizz Air obnovil provoz části letů, od července chystá další expanzi na Ukrajině

Airbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton AirportAirbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton Airport

Letecká společnost Wizz Air od dnešního dne částečně obnovila svůj provoz a začala létat zejména ze svých základen na londýnském

Letecká společnost Wizz Air od dnešního dne částečně obnovila svůj provoz a začala létat zejména ze svých základen na londýnském letišti v Lutonu a Vídni. Firma současně oznámila další expanzi na Ukrajině.

Už od 1. července plánuje letecká společnost otevřít svoji novou základnu ve Lvově, kam umístí jeden Airbus A320. Ze Lvova bude firma nově létat do Billundu, Tallinu, Štětína, Lisabonu a Hamburku. Součástí ukrajinské expanze je i otevření dvou dalších nových linek z ukrajinského Charkova do Berlína a Tallinu.

Wizz Air je jedním z mála dopravců, který v těchto týdnech oznamuje expanzi. „Jde o další krok k naší expanzi na Ukrajině. Jde o investici, která podtrhuje naše dlouhodobé plány na tomto trhu,“ uvedl obchodní ředitel Wizz Air George Michalopoulos.

Wizz Air dnes obnovil část svých původně plánovaných letů, zejména ze základen ve Vídni a Lutonu. Stalo se tak i přesto, že zejména ve Velké Británii vláda stále doporučuje lidem nikam necestovat. Pro firmu může jít o výhodný způsob, jak se při současných nízkých cenách vyhnout vracení peněz za letenky: lidé sice nepoletí, ale nebudou mít ani nárok na refundaci, protože let skutečně proběhl.

Firma tvrdí, že přijala dostatečná opatření proti šíření koronaviru. Cestující musí mít například během letu povinně roušky.

Tagy Wizz Air
19 komentářů