Hlavní obsah

Na pětibojařském MS se letos nebude bojovat o start na olympiádě

Cancún

Pokud se letos uskuteční mistrovství světa v moderním pětiboji, nebude se na něm bojovat o start na odložených olympijských hrách v Tokiu. Podle sdělení mezinárodní federace UIPM budou tři místa v mužské i ženské kategorii rozdělena až na MS v příštím roce v Minsku.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojaři Martin Vlach a Jan Kuf bezprostředně po závodě na mistrovství světa v Mexiku.

Článek

Po odkladu olympijských her o rok kvůli pandemii koronaviru zůstala všechna již obsazená účastnická místa v platnosti. Zaplněných jich je zatím u mužů i u žen 23 z 36. Z českých pětibojařů splnil nominační kritéria Martin Vlach díky bronzu na loňském mistrovství Evropy.

O další tři místa se mělo bojovat na letošním mistrovství světa. To bylo nejprve přesunuto z Číny do Mexika a odloženo na říjen, přesný termín ale nemá a není vyloučeno, že se nakonec konat nebude.

Zbývající místa na OH se doplní z žebříčku, v němž budou mít hlavní slovo výsledky ve Světovém poháru. Uzávěrka je 14. června 2021, den po skončení MS v Minsku.

Z každé země mohou na OH startovat maximálně dva muži a dvě ženy. Šanci kvalifikovat se má například mistr Evropy z roku 2016 Jan Kuf, české pětibojařky mají k postupu dále.

Kvůli šíření nemoci covid-19 už byl zrušen letošní Světový pohár, mistrovství Evropy by se mohlo konat v září a po něm by mohlo být MS. Vše ale záleží na vývoji situace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články